Olivia Andlin ansluter från SSK

15 september 2021 14:55
Dam

Olivia Andlin blev klar för spel i Almtunas damlag kort inpå träningsmatchen mot topptippade Södertälje. Hon fick därmed göra sin debut i vår dress mot sitt forna lag. Säkert en extra inspirerande debutmatch som dessutom kryddades med en seger för Almtuna och Olivia.


Backen Olivia Andlin 19 år med Järna SK som moderklubb jobbar hårt ute på isen och skall göra en extra satsning på hockeyn i år. Olivia flyttar till Uppsala för att just i första hand spela hockey och studera på distans samtidigt.

- Vi är jätteglada för att Oliva valde att skriva på för oss i Almtuna efter att fått en rundtur av anläggningarna och information om säsongsupplägget, säger sportchef Janne Wickström och fortsätter:
 - Upplägget medför att hon kommer att för mängder av speltid och träningsmöjlighet med extra ispass även dagtid eftersom hon själv kan planera sina dagar. Flera av våra utländska spelare tränar för övrigt regelbundet med killarnas hockeygymnasium för att få extra istid och sparring.

Vad anser du själv att din starka sidor på isen är?
- Jag är en stark spelare både i huvet och i kroppen, mitt mål är alltid att vara jobbig att möta och såklart att vinna. Utanför isen är jag lugn, snäll och tycker att det är viktigt att alla mår bra.

  Du har varit här några dagar nu och hur känns det i laget och staden Uppsala?
-Det känns som att laget har en positiv inställning och börjar tagga igång ordentligt inför seriestarten. Det märks också att damverksamheten i klubben växer och det känns kul att kunna vara en del av den resan. Än så länge har jag inte några klagomål på Uppsala, det är en fin stad och jag tvivlar inte på att jag kommer trivas här.  

Har du några egna personliga mål med denna säsong?
-Jag vill lära mig mycket samtidigt som jag har riktigt kul. Ett mer konkret mål skulle kunna vara att jag vill bli en mer explosiv spelare och kommer att jobba på det både på och utanför isen.  

Vad gjorde du den gångna säsongen när division 1 inte fick spela eller träna som övriga ligor?
-Det var en otroligt tråkig situation som vi alla hamnade i när vi varken fick träna på is eller spela match. Däremot fick man göra det bästa av situationen och det resulterade i en lång försäsong där man fick anpassa sin träning till vad som var tillåtet. Så klart var detta inte lika kul men jag känner mig extra taggad nu inför denna säsong just på grund av det långa uppehållet som var.