Svenska Spel
Almtuna IS

Inför: Leksand - Almtuna

Publicerad: 2017-10-10 20:30

Almtuna reser mot Dalarna vid ett tiden imorgon med två sköna hemmasegrar i ryggen. Man förfogar över hela truppen om man räknar bort Lucas Sandström som vi ändå glädjande kan berätta går för fullt på träning. 

Martin Gudmundsson om Sandström:

- Han behöver lite träningar för att vara i full form efter sex veckors frånvaro.

Det var efter ett olyckligt skär på Sandströms blott andra träning som den rivige forwarden braka in i sargen och fick en fotskada. 

Våra motståndarna Leksands IF har vi blivit vana med att likt Rögle gå fram och tillbaka mellan Hockeyallsvenskan och SHL. I Leksands fall blev laget degraderat ifjol efter att ha blivit utslagna av ärkerivalen Mora i en räfflande playoff serie där Mora i ärlighetens namn var det bättre laget. Inför comebacken då har laget imponerande fått behålla många bra namn som var stommen i SHL laget men även några bärande spelare likt Mattias Ritola, Johan Porsberger & kapten Jesper Ollas och även fått in tre framförallt spännande namn i Alex Friesen med AHL (En NHL match)rutin samt David Åslin och Tex Williamsson som varit bärande spelare på denna nivå tidigare. Laget har dock börjat serien något svagt sett emot förväntningarna som är höga. Laget står parkerat på en åttondeplats med nio poäng en poäng under Almtuna. Efter två raka vinster så står Dala laget nu på en vinst på de senaste fem matcherna likt detta.

Leksands fem senaste matcher: 
Pantern – Leksand 3-2 förlängning
Leksand – Vita Hästen 1-2 förlängning
Modo – Leksand 4-3 förlängning
Leksand – Troja/Ljungby 2-1
Björklöven – Leksand 6-3

I målvaktsspelet har unga Jonas Arntzen varit den bättre mot tänkte förstemålvakten Tex Williamsson.

Leksands målvakter:
Jonas Arntzen 91,03% GAA 2,27
Tex Williamsson 85,71% GAA 3,04

 

Almtuna kommer ifrån en bra period med tre raka hemma matcher där det blivit en övertidsförlust och två tre poängare på denna period och man har sett starkare och starkare ut efter en svag period efter den fina premiären nere i Tingsryd. Laget är helt och med även Lucas Sandström på väg in i spel ut ser det riktigt bra ut på skadefronten för Almtunas del. Inga sjukdomar finns attt rapportera eller.

Almtunas fem senaste matcher: 
Almtuna – BIK Karlskoga 5-2
Almtuna – Västervik 4-1
Almtuna – Oskarshamn 2-3 förlängning
Timrå – Almtuna 4-2
Almtuna – AIK 2-4

Laget gör endast en förändring gentemot segerna mot BIK Karlskoga. Man fortsätter rotera på juniorerna och nu är det Oscar Pentler som får följa med till Leksand. Pentler som gjorde sitt första A-lags mål under försäsong turneringen i Lillehammer, första helgen i September. All lycka till till Oscar. Arvid Ljung startar i mål igen och mönstret håller sig med Micce Andreasson att båda målvakter får stå två matcher i stöten efter premiär matcherna borta och hemma.

 

Laguppställning Almtuna

30 Arvid Ljung (38 Oscar Fröberg)

1:line

5 Per Svensson – 76 Erik Flood
97 David Vallorani – 90 Daniel Ljunggren – 19 William Quist

2:line

66 Gustav Lindström – 16 Linus Rotbakken
17 Oscar Milton – Victor Rollin-Carlsson – Luke Pither

3:line

82 Jonathan Léhman – 2 Albin Carlson
58 Fredrik Forsberg – 33 Albin Lundin – 10 Ludwig Nilsson

4:line

71 Jacob Ragnarsson
80 John Dahlström – 18 Jacob Svensson – 91 Christian Blomqvist

Extraspelare

20 Oscar Pentler

 

 

Det är en svår match uppe i Leksand historiskt sett men båda lagens form och start på serien bärgar för en jämn drabbning i den lilla orten. Almtuna har flera heta spelare som Leksand behöver ser upp med och det är svårt att inte nämna Fredrik Forsberg som tagit serien med storm och ligger i detta på en tredjeplats i skytteligan efter Fredric Andersson, Björklöven och Richard Palmberg, Vita Hästen.

 Tar du dig inte till matchen så kom och se matchen på O'learys eller Lattitude 59 som båda visar den och har god mat och dryck till salu. Kom och häng med andra Almtuna fans och stötta Almtunas sponsorer. Tränare intervjuv kommer att visas på skärm innan matchstart.

 

Tillsammans Kämpar Vi För Uppsala Stad.

 
Webbredaktionen
Niklas Skoglund
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB