Inför: Vita Hästen HC - Almtuna IS

24 oktober 2017 19:00

Efter en ledig helg för grabbarna drog träningen igång igen på måndag och nu på onsdag så väntar första matchen för Almtuna, som vill ha revansch och en bättre prestation än vad som visades mot Södertälje SK.


Vita Hästen från Norrköping var inför säsongen nederlagstippade av de flesta experter likt Almtuna. Man har motbevisat detta och ligger inför morgondagens drabbning på en stark åttondeplats som man mycket kan tacka lagets mål och poängkung Richard Palmberg för som han lett lagets till många poäng med 10 mål och 14 poäng på 11 matcher. Med det leder han skytteligan med tre måls marginal till tvåorna där Eric Castonguay (Tingsryd) Austin Farley (Björklöven) & Fredric Andersson (Björklöven) ligger på sju mål vardera och strax där under hittar vi till vår Fredrik Forsberg på sex fullträffar. Palmberg delar även poängliga ledningen med Eric Castonguay och Austin Farley. Medans offensiven kuggat i har defensiven lämnat mer att önska med flest insläppta mål i serien med 36 puckar vilket är fler än 3 mål per match i snitt.

Almtuna kommer alltså ifrån en tung 0-2 förlust hemma mot Södertälje där den sju matcher långa poängsviten tog slut. Men sviter kommer alltid ta slut och man kan glädja sig åt att man fortfarande ligger på en fin fjärdeplats med fyra poäng upp till serieledaren Timrå och sex poäng ner till Modo under slutspelsstrecket. I matchen mot Vita Hästen känns det som man bör hålla sig borta från utvisnings båset, hemmalaget har nämligen seriens bästa PP med hela 35.90% som är hela 13 % till näst bästa lag Modo.

Tog mig ett snack med nyligen uttagna J-20 landslagsspelaren Jacob Svensson.

Tjena Jacke, grattis till uttagningen. Hur känns det att få chansen igen att debutera i landslaget efter att fått stått över senast på grund av skada?

Det är så klart jätte kul att chansen dyker upp igen eftersom att jag missade senast när jag blev uttagen.

Finns JVM I dina tankar och vad tror du om möjligheterna att nå dit?

JVM är ju en dröm så skulle man få möjligheten att va med där så skulle de va stort, men de är ingenting jag går och tänker på. De enda jag kan göra är att spela mitt bästa så får man se hur långt det räcker.

Hur ser du på din och lagets säsong hittills?

Personligen så tycker jag de har gått bättre och bättre hela tiden. Och för laget så tycker jag vi har spelat bra stora delar av säsongen så de är bara att fortsätta på den inslagna vägen.

Vi tackar Jacob Svensson för medverkan.

Vi tackar

PP

Almtuna 16.67 %

Vita Hästen 35.90 %

Boxplay

Almtuna 82.05 %

Vita Hästen 79.49 %

Gustav Lindström är alltjämt borta ifrån spel med sin skada på överkroppen.

Såhär kommer Almtuna starta i Himmelstalundshallen.

Oscar Fröberg (Arvid Ljung)

Albin Carlsson - Jonathan Léman

Luke Pither - Daniel Ljunggren - David Vallorani

Per Svensson - Jakob Ragnarsson

Oscar Milton - Victor Rollin Carlsson - Christian Blomqvist

Linus Rotbakken - Erik Flood

William Quist - Jacob Svensson - Lucas Sandström

Sjungeback: Filip Andersson

Fredrik Forsberg - Albin Lundin - Ludivg Nilsson

Extra forward: John Dahlström

Ny vecka, nya möjligheter. Nu går vi för tre poäng.

Om du inte kan se matchen på plats i Norrköping så se matchen i gemenskapen på O'learys. Nersläpp 19:00

Forza Tuna