Pressrelease: Nyförvärv – Målvakt klar från Örebro Hockey.

29 april 2017 16:45

Målvakten Oscar Fröberg kontrakterats på två år, kommer från Örebro Hockey där han senaste säsongen har haft SHL kontrakt men varit utlånad till Arboga och Vimmerby.


Oscar är född 1996 och tillhört Örebro hockey de 5 senaste säsongerna, från J18 upp till a-lag. Han har även varit utlånad kortare sejourer till Vita hästen och till AIK under hockeyallsvenskan och under kvalet till SHL.
Moderklubb är Göta/ Traneberg.
Under utlåning i år till Arboga har Oscar haft 92,73% i räddningsprocent på 19 matcher. Oscar gjorde också denna säsong sin debut i Örebros A-lag mot Poprad i Slovakien.
Oscar Fröberg är en ung målvakt som är lugn och stabil i sin moderna målvaktsstil. Oscar är 1.81 och väger 80 kilo.
Sportrådet:
Oscar ser vi som en väldigt intressant målvakt, han har de senaste åren utvecklats väldigt bra och kommer med vår träning och med sin tävlingsinstinkt ta upp kampen om att få stå många matcher i Almtuna IS under säsongen 17/18.
Oscar säger:
Almtuna har haft mig på radarn under en tid och när intresset utökades så var det mitt första val, det fanns ett antal klubbar som har hört av sig men när intresset från Almtuna blev konkret så ville jag verkligen dit, jag ser fram att komma till Uppsala och Almtuna IS.
Vi hälsar Oscar välkommen till Almtuna IS!