Jakob Ragnarsson är tillbaka

29 juli 2021 11:58
Herr

Säsongen 18/19 spelade han senast hos oss. Efter två säsongers utflykt till Rögle och Timrå så kan vi nu meddela att backen Jakob Ragnarsson är tillbaka i vår dress igen.


Backen Jakob Ragnarsson 21 år med Iron som moderklubb och vänsterskytt är klar för spel i Almtuna igen. För två säsonger sedan lämnade han Almtuna för spel i SHL med Rögle där det blev fyra matcher innan det blev spel i Timrå resten av säsongen. Det blev sedan en fortsättning i Timrå säsongen som var och han fick vara med på deras resa mot SHL. Men nu blir det spel i Hockeyallsvenskan och Almtuna igen och kontraktet är på två år.

Säsongen 19/20 då Ragnarsson lämnat oss så blev det 9 (1-8) poäng på 29 grundseriematcher med Timrå och ytterligare en assist poäng i den enda slutspelsmatchen han spelade. Den senaste säsongen på resan mot SHL med Timrå så stod Jakob för 5 (1-4) poäng på 43 grundseriematcher och ytterligare 3 (1-2) poäng i slutspelet som ju innebar att Timrå tog steget upp i SHL.

- Vi är riktigt glada över att Jakob väljer att återvända till Almtuna efter två säsonger i Timrå. Han är en allround back som behärskar alla spelformer. Det finns massa utveckling kvar i Jakob och han kommer att bli en viktig spelare för laget kommande säsong, säger Björn Danielsson.

- Det är kul att vara tillbaka i Uppsala och Almtuna igen. Vi har ett ungt och spännande lag och jag ser fram emot en spännande säsong. Jag hoppas också att publiken får vara tillbaka i hallen för att stötta oss, säger Jakob Ragnarsson.