Svenska Spel
Almtuna IS

Almtuna IS Dam har funnits i föreningen sedan hösten 2006. Man började i Division 2 Östra och spelar idag i Division 1 Östra. I årets upplaga av serien finns 8 lag och vinnaren av serien går vidare till kvalspel till Riksserien. Där möts vinnarna av de fyra Division 1-serierna samt de två sämsta från Riksserien. Under de fyra senaste säsongerna har Almtuna varit med och spelat om chanserna till avancemang i Alletan eller Kvalserien. Säsongen 2013-14 missade laget kvalet efter att ha placerat sig som trea i Allettan, två poäng under strecket,

I fjolårets trupp återfanns både rutinerade spelare och unga talanger. Inte mindre än fem spelare vann guld i Stålbucklan med Uppland under våren 2015 och vi är stolta över att dessa spelare valt Almtuna för att ta nästa steg i sin utveckling. Här får de bland annat spela med Stina Nohldén som gjort 6 landskamper med juniorlandslaget och en A-landskamp mot Danmark och Lina Werner som har ett antal riksseriematcher på sitt CV.

I årets trupp 2017/2018 har en stor del av truppen byts ut och in har bland annat spelare från USA och Österrike. 

Det gällande publikrekordet slogs mot SDE under Allettan 2013 och är 174 stycken!

Är du sugen på att börja spela i Almtuna IS Damlag? Då är du varmt välkommen till att ta kontakt med ledningen för laget.

Kontakt
Tom Holén
0736-636435

Till Damlagets hemsida

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB