Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Almtuna
AIS

Fjärde raka förlusten

26 oktober 2018 22:06
Herr

Almtuna kammade noll på roadtrippen söderut. Ikväll kunde Tingsryd ta sin blott andra seger efter att han vunnit med 4-1 över Almtuna.


Almtuna får tidigt en utvisning men den reder man ut. När sedan hemmalaget drar på sig en utvisning så kommer det ett mål. Det är Tingsryd som kan sätta 1-0 genom Norberg efter 09:37. Han blir frispelad i slottet och gör inget misstag utan sätter pucken bakom Fröberg i numerärt underläge. Almtuna reder ut en utvisning till i perioden och inga mer mål kommer. Skotten är 7-8.

I mittenakten efter 37:19 så kan Hermansson som nyligen lämnat Almtuna för Tingsryd skjuta in 2-0 för hemmalaget. Båda lagen har varsitt powerplay utan att göra mål och ställningen är 2-0 efter andra perioden där skotten är 8-8.

I tredje perioden kan Bengtsson i Tingsryd sätta 3-0 efter 43:43 i spel fyra mot fyra. Almtuna tappar puck i anfallszon och Öhrn vinner kampen en mot en men istället för att skjuta lägger han pucken bakåt där Bengtsson kan skjuta in pucken från slottet. Det är hemmalagets första skott på mål i perioden. Almtuna försöker naturligtvis jaga ikapp i perioden samtidigt som hemmalaget inte går framåt i onödan.

När sedan Almtuna får ett powerplay så tar man också ut Fröberg för att spela fem mot tre. Det lyckas och Mårtensson kan sätta 3-1 efter 44:59. Sandström passar från vänster över centrallinjen strax framför målet och Mårtensson kan skjuta in pucken bakom Williamsson. Gästerna fortsätter jaga mål men hemmalaget försvarar sig väl. Almtuna får ett nytt numerärt överläge men något mål kommer inte denna gång. Istället är det Tingsryd som kan sätta 4-1 i öppet mål 57:26 genom Novak när Almtuna tar ut Fröberg. En slarvig passning i egen zon gör att Novak får tag i pucken och kan fastställa slutresultatet i öppet mål. Skotten är 4-12 och totalt 19-28.

-Det är en jämn över lag. Vissa minuter har vi övertaget och andra har dom. Det går inte vägen helt enkelt, säger Martin Gudmundsson strax efter matchen.

Det var jämt där ute men sen får dom några lite för lätta mål.

-Ja, så kan man uttrycka det milt sagt. Dom får psykologiska mål på oss och det är en jäkla uppförsbacke. Vi får inte en gratismeter där ute på banan eller en studs med oss. Vi måste på med blåställen varje byte för att vända den här trenden till fördel för oss. Vi får kämpa och slita hårt för varje målchans, säger Martin Gudmundsson.

Inte blir det lättare när man inte får det där med sig. Det sätter väl sig lite grann i självförtroendet antar jag.

-Ja precis vi har nån stolpe där och nån lite hetare målchans tidigt i matchen som vi hade kunnat hänga dit och kunna spela vidare på det. Men det vill sig inte riktigt. Det är tufft. Tufft för killarna också, jag tycker dom försöker och arbetar hårt hela matchen alla dom som litar upp idag. Det är tråkigt, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:

-Vi får ju hugg där i sista när vi reducerar då vi plockat ut Fröberg och spelar fem mot tre. Men vi är inte riktigt nära heller kanske att få tvåan som man behöver ganska snabbt efter 3-1.

Dom behövde inte gå framåt och det kändes som dom var säkra där i sitt försvarsspel i sista perioden.

-Ja men där är ju Tingsryd duktiga. Det har dom ju varit över flera säsonger - att bevaka ledningar. Det lyckades dom bättre än vad vi lyckades med att luckra upp försvaret deras, avslutar Martin Gudmundsson.