Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Almtuna
AIS

Målkalas och seger

14 november 2018 22:40
Herr

Almtuna tog ikväll en viktig seger i Umeå - andra perioden avgör kvällens match då den slutar 5-2 till vårt Almtuna. Fyra är siffran för dagen annars då det var fjärde raka matchen med poäng och fjärde gången i rad som man kan vända hem från Umeå med poäng i bagaget.


I den första perioden börjar Almtuna bäst men så får Björklöven chansen att spela i powerplay under 4 minuter. När det är 40 sekunder kvar i överläget så kan W Eriksson sätta 1-0 på sitt andra försök - första skottet blockas. Det gav hemmalaget momentum men gästerna arbetar sig så sakteliga tillbaka i matchen. När det gått 13:42 kan Hertzberg kvittera till 1-1. Han drar till från höger tekningscirkel och sätter pucken över Masiellos benskydd vid första stolpen. Gästerna reder sedan ut ett numerärt underläge innan paus och skotten är 17-12 i perioden.

Mittenakten bjuder på ett riktigt målfyrverkeri. Det börjar med att hemmalagets Peterson sätter 2-1 från nära håll efter att han ren får tag i pucken och kan lägga in den mellan benen på Fröberg efter 24:50. När sedan Almtuna får ett numerärt överläge så kan Rotbakken kvittera till 2-2 efter 29:28. Han håller inne med skottet först och kan sedan prickskjuta in pucken från vänster tekningscirkel vid första stolpen. Nu är det gästerna som har momentum och trycker på vilket resulterar att Forsberg kan sätta 2-3 30:30. I gröten framför mål får han fatt i pucken och kan lägga in den i mål.

Hemmalaget kommer dock igen och kan kvittera till 3-3 efter 31:56 genom Åkerström som skjuter från blå efter tekning när det är trafik framför målet. Men Forsberg ser till att Almtuna återtar ledningen igen - 33:19 sätter han 3-4 med en halvträff från slottet efter att Liljendahl påpassligt passat. Strax efter det så reder Almtuna ut ett numerärt underläge och när man själva får spela med en man mer igen så sitter 3-5 när det gått 38:45. Det är Rotbakken som skjuter från blå och Hage som styr framför målet. 39:40 kan sedan Liljendahl distinkt sätta 3-6 i ett tre mot ett läge där Forsberg för pucken på vänster sidan och passar in till Liljendahl i mitten. Skotten i perioden är 11-14.

I den tredje perioden behövde Björklöven ett snabbt mål och det kom också. 43:05 kan Lundberg från väster sida sätta pucken i bortre delen över axeln på Fröberg. Här byter Almtuna ut Fröberg och Ljung kommer in. Strax efter får hemmalaget ett powerplay men Almtuna reder ut det på ett bra sätt. hemmalaget måste gå framåt och det ger lägen för Almtuna som bland annat har ett stolpskott och ett friläge utan utdelning. På slutet plockar Björklöven ut Masiello och då kan Rollin-Carlsson fastställa slutresultatet 4-7 i öppet mål efter 59:14. Skotten är 8—5 och totalt 36-32.

Noterbart:
Almtuna har två powerplay och gör två mål.

Senast Almtuna gjorde fem mål eller mer i en period på bortaplan var 2006 mot Sundsvall (Källa: domarna.se på twitter).

Almtuna tar poäng fjärde matchen i rad i årets serie.

Umeå-spöket som i många år regerade är bortskrämt då detta var fjärde matchen i rad som Almtuna vänder hem med poäng från Umeå - 3 segrar och en förlust efter förlängning.

-Det är en match där vi håller oss till mycket av det vi pratat om. Spelar mycket puckar på kassen, spelar framåt i banan och låter Löven springa bort sig. Vi väntar in deras misstag lite och det gör killarna på ett jättebra sätt idag, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
-Dom har bra tålamod i spelet och vi får igång vårt powerplay. Det är viktiga mål som vi får med oss lite psykologiskt också. Sedan är Hages kedja riktigt produktiv idag för oss i fem mot fem.

-Det är bra att vi får sprida ut produktionen så att det inte bara är Tony, Hertz och Lucas som producerar för oss. En bra laginsats och en viktig seger för laget, avslutar Martin Gudmundsson.

Highlights: