Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Almtuna
AIS

Repris i Karlskoga

21 november 2018 22:23
Herr

Det blev en repris på upplösning när Almtuna mötte BIK Karlskoga för andra gången på bortaplan. Hemmalaget kunde från egen zon lägga in matchavgörande 4-2 i öppet mål på slutet.


Den första perioden är chansfattig - hemmalaget har kanske den vassaste i slutet av perioden. De är två lag som tar ut varandra ganska bra. Lagen har varsin utvisning som går i varandra. Det blir långa spelsekvenser utan avblåsning och perioden flyter på fort. Skotten är 3-4.

I andra perioden tar hemmalaget tag i taktpinnen direkt. Almtuna tar också en tidig timeout. Sedan är det äAlmtuna som tar ledningen efter 24:23 genom Pentler. Man kommer i ett två mot ett läge och Pentler skjuter pucken från högra sidan. Det är Almtunas första avslut på mål i perioden. Almtuna har ytterligare ett två mot ett läge men där ser inte Pentler att Sandström har ett bra läge i slottet.

Hemmalaget fortsätter att trumma på och får chansen i numerärt överläge men det är faktiskt gästerna som har bästa chansen där. Kvitteringen till 1-1 kommer till slut ändå. 36:16 kan Lilja som står ensam framför Ljung styra in ett skott från blå. Ny utvisning för Almtuna och då sitter 2-1 direkt. 39:51 kan hemmalagets Forsberg efter vunnen tekning från sin position i vänster tekningscirkel prickskjuta i bortre krysset bakom Ljung. Psykologiskt tungt för Almtuna så klart och på slutsignalen får dessutom Sandström en utvisning för roughing. Skotten är 16-5 och perioden går klart i hemmalagets tecken.

I periodpaus ändrar domaren Sandströms straff sedan han växlat ord med domaren när man lämnat isen till matchstraff för missconduct. BIK Karlskoga inleder perioden i powerplay och kan med snyggt kombinationsspel öka på till 3-1 redan efter 40:34 i det numerära överläget. Den som är sist på pucken är Lindström. Almtuna får en utvisning och kommer Pentler i ett friläge men stoppas och det blir straff. Hage lägger straffen klockrent i ribban. När hemmalaget sedan får en utvisning så gör Mårtensson 3-2 direkt efter tekningen. Hage vinner tekningen Mårtensson tar några skär in i banan och sätter pucken bakom Lundberg. I slutet tar Almtuna ut Ljung för att försöka kvittera men historien upprepar sig då Franzén med en backhand djupt ner i egen som lägger in 4-2 58:13. Skotten är 7-10 och totalt 26-19.

-Över 60 minuter vinner rätt lag idag. Det är alldeles för dåligt närkamps-spel och vi spelar inte klart situationerna på banan. Något som vi gjorde jättebra mot Leksand men som inte alls var med oss idag, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
-Det är mycket åka och leta pucken och spela efter pucken bara. Vi måste få ner Karlskogas fart mycket mycket mer om vi ska vara med och tävla om poängen. Det tycker vi inte att vi får. Jag tycker att våra backar får check på sig varenda gång de dumpar eller lägger ner en puck. Grundjobbet fanns inte riktigt där idag för att man ska kunna vinna i hockeyallsvenskan.

Det var ingen bra första period men sedan satte Karlskoga fart ordentligt i andra. -Första perioden var inte bra alls av något av lagen. Vi har 1-1 och så får de 2-1 psykologiskt på en variant som vi måste läsa av bättre, säger Martin Gudmundsson och fortsätter: -Sen gör de 3-1 direkt i tredje också lite halv psykologiskt. Vi har sedan straffen och Tony gör också 3-2 så visst hade vi hugg på poängen.

-Men ska man ha med sig hockeygudarna så lär man göra mycket bättre beslut och saker med och utan puck över tid för att vinna matchen, avslutar Martin Gudmundsson.