Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Almtuna
AIS

Ny förlust i Karlskrona

4 januari 2019 22:10
Herr

Det vill sig inte i Karlskrona för Almtuna. Man har generellt sett haft svårt för Karlskrona och extra svårt på bortaplan. Ikväll kunde hemmalaget räkna in en 2-0 seger efter sent avgörande.


Det är en målsnål tillställning som vi får se idag. Hemmalaget tar dock ledningen i matchen efter 12:44 i deras första powerplay. Det är Paulsson som kan styra in ett skott utifrån och det är 1-0 på tavlan. Skotten är 16-5 och det ger också en bra bild av hur det ser ut. Karlskrona är det hetare laget och perioden går till dom.

I mittenakten så är det tidigt nära nytt mål för hemmalaget då pucken styr på en Almtuna-spelare och tar sedan i stolpen. Liljendahl har ett bra läge i powerplay men kan inte sätta dit pucken trots öppet mål ett tag. Almtuna är lite bättre i denna period där skotten slutar 7-9 men det är långt ifrån en bra match vi ser.

I tredje perioden har hemmalaget hyfsat bra kontroll på spelet. Visst kommer Almtuna fram i några lägen men som det sett ut allt för ofta i denna match så kommer avsluten utan att någon skymmer målvakten - få vill ta skitjobbet in på mål. När Almtuna tar ut målvakten i slutet så kan Paulsson göra sitt andra mål och punktera matchen definitivt i öppen kasse efter 59:15. Skotten i perioden är 11-8 och totalt 34-22.

-Det är en av de sämre arbetsinsatserna den här säsongen. Den första perioden går klart till Karlskrona som är mycket hetare och åker mycket mer skridskor. I den andra får vi i alla ett litet break och lite längre anfall. Men den riktiga spetsen framför kassen och kampen mot målet har vi inte idag. Inte den desperationen i spelet som behövs, säger Martin Gudmundsson efter matchen och fortsätter:
-Mycket handlar om få in puckar på målet och slå insidan och vinna insidan på motståndaren men våra målchanser är lätträknade idag. Med den här arbetsetiken så vinner vi inte många matcher i HockeyAllsvenskan. Det är Arvid som håller oss kvar i matchen idag.