Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Tingsryd
TAIF

Wow vilken vändning

6 januari 2019 21:20
Herr

Almtuna hamnade i ett besvärligt läge - 0-2 på tavlan inför sista perioden men laget går ut i sista perioden och krigar sig till en vändning med avgörande 3-2 efter 59:25. En riktigt stark vändning i ett pressat läge av laget som visar att hårt arbete lönar sig.


I den första perioden är det Almtuna som avlossar mest skott även om en del var ganska lätta byten för Tex Williamsson. Almtuna har ett powerplay men får inte dit någon puck i perioden. Gästerna har ett skott i stolpen. När det ser ut att gå mot en mållös period så kommer det ändå ett mål - 0-1 görs av Daniel Öhrn efter 19:26. Det är Almtuna som har pucken och ska föra den ur egen zon. Ett misslyckat droppass gör att Öhrn kan sno pucken och stenhårt skjuta in pucken bakom Ljung. Skotten är 16-5.

I den andra perioden reder Almtuna ut ett numerärt underläge men när gästerna får en chans till så kan Daniel Ljunggren göra 0-2 efter 25:42. Ljunggren prickskjuter från västra sidan upp i bortre krysset. Almtuna har ett stolpskott i perioden och så får man en straff som dock Williamsson nekar Mårtensson ett mål på. Skotten i perioden är 11-7.

I den tredje perioden kommer Almtuna ut och krigar för att få kontakt och 1-2 kommer också efter 46:04 genom Hertzberg som kan trycka dit pucken bakom Williamsson. Strax efter får hemmalaget chansen i powerplay men Tingsryd står emot. 2-2 kommer istället efter 53:29 genom Rotbakken som kan skjuta in pucken i främre krysset från vänster sidan. Almtuna går för seger det märks och chanser skapas. Även gästerna har några lägen. När matchen ser ut att gå mot förlängning så kommer Almtuna i en spelvändning och 59:25 kan Sandström slå in segermålet 3-2. Skotten är 15-4 i perioden och totalt 42-16.

Martin Gudmundsson efter matchen


Fredrik Forsberg efter matchen


Lucas Sandström efter matchen


Highlights