Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Almtuna
AIS

Grymt sätt att förlora på

9 januari 2019 23:00
Herr

Kvällens bortamatch mot Västervik avgörs på ett grymt sätt där domaren hamnar i fokus. Pucken studsar på domaren - som räknas som en död punkt - och ger hemmalaget ett fritt läge som de utnyttjar. Det målet betydde 3-2 för Västervik och blev också slutresultatet.


Matchen startar upp med varsitt riktigt bra läge för de båda lagen. Först får Ljung i Almtunas mål göra en riktigt vass räddning och i anfallet efter så ägnar nog Kruse sin ena stolpe en extra tanke. Almtuna har sedan ett powerplay där det fanns intentioner till bra spel men något mål kommer inte. Matchens första mål kommer istället efter 08:53 genom Wiå. Per Svensson skjuter från höger vid blå och Wiå styr in pucken framför mål. När lagen sedan har varsin spelare utvisad så skapar sig Forsberg ett fritt läge men Kruse räddar. Strax efter så kommer en kvittering istället genom Andersson. Almtuna tappar puck i egen zon och Andersson kan snappa upp pucken för att sedan sätta dit 1-1 efter 15:46. Det blir också periodresultatet i en period som går till gästerna på några fler bra lägen. Skotten är 9-13.

-Vi gör en jättebra första period på bortaplan och har bud på både två och tre mål innan dom gör 1-1. Ett lite mindre bra beslut och passivt i zon som gör att dom kan snappa upp och sätta dit pucken, Säger Martin Gudmundsson.

Det blir en mardrömsstart i andra perioden. Periodens första skott på mål sitter bakom Ljung. Det är Alba som 20:19 framför mål kan styra in ett skott utifrån. Några fler mål kommer inte i perioden som totalt sett känns ganska jämn. Skotten är 13-9

_-I andra är Västervik lite hetare första tio men jag tycker vi är betydligt starkare sista tio och vi skapar mycket målchanser och kunde ha gått iväg med en ledning i en böjande period, _säger Martin Gudmundsson.

I tredje perioden känns det som att hemmalaget ill ta tag i det hela och punktera matchen men det blir Almtuna som kvitterar till 2-2 efter 45:37 genom Liljendahl istället. Riktigt snyggt kombinationsspel där Liljendahl deppar pucken till Mårtensson som sen passar tillbaka till Liljendahl som kan sätta dit pucken från nära håll.

Så kommer den situationen som ska visa sig bli matchavgörande. Matchen står och väger. Almtuna spelar ut pucken ur sin zon - Västervik lägger ner den igen på samma sida och träffar då domaren. Per Svensson är redan på väg ner bakom mål för att stoppa pucken som då studsar ut och ger Nowik ett fritt läge som han utnyttjar. Nowick är hårfint ut ur zon och vänder och 3-2 efter 51:45 är ett faktum. Almtuna försöker jaga ikapp igen men det vill sig inte samtidigt som hemmalaget försvarar sig bra. Tufft sätt att förlora en match på en puck som får en matchavgörande studs på domaren - som ju räknas som död punkt. Skotten är 13-3 och totalt 35-25.

-I tredje då blir det lite mer fram och tillbaka och vi byter lite chanser med varandra. Vi har ett par riktigt bra lägen som vi hade kunnat nypa dit och kvittera på efter den här mindre bra studsen på domaren som studsar till ett friläge för Västervik - det finns ju inte, säger Martin Gudmundsson och avslutar:
-Men, men det är inte så mycket att göra åt. Jag tycker vi har en jäkla bra energi och gör en jäkla bra bortamatch och gör tillräckligt många bra saker för att kunna vinna matchen. Skapar många målchanser på Västervik så det grinar emot, det är tungt.


Highlights