Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Pantern
PAN

En poäng mot Pantern

25 januari 2019 23:00
Herr

Det blev inte seger men väl en poäng mot Pantern hemma ikväll. Matchen gick till förlängning och i slutet av den kunde gästerna avgöra och få med sig bonuspoängen hem. Det vi såg ikväll var trots allt ett steg i rätt riktning.


Almtuna får en drömstart på matchen då Mårtensson kan göra 1-0 redan efter 21 sekunder. Det måste ses som en riktig målvaktstavla av Volden - Mårtensson lägger in pucken på mål från sargen och det ska vara en enkel uppgift för målvakten att mota den pucken men Volden lyckas strula till det och pucken smiter in. Almtuna har en utvisning som man reder ut och Pantern två som de reder ut och inga fler mål faller i perioden som dock går till hemmalaget som skapar chanser för att kunna ha en lite större ledning. Skotten är 7-3.

I andra perioden är det gästande Pantern som startar bäst. Man får också tidigt utdelning då Lennström 22:32 sätter kvitteringen till 1-1. Efter ett tags tryck kan Lennström slå in en retur bakom Fröberg. Pantern fortsätter fyllda av energi och 1-2 kommer efter 23:19 genom Haag. Ett riktigt snyggt mål där Setkov passar till vänster där Haag står lite bortglömd och kan pricka in pucken i mål. Det tar ett litet tag men Almtuna arbetar sig sedan in i perioden efter att ha dödat ett boxplay och om Panter har inledningen så är det Almtuna som har sista delen av perioden. 2-2 kommer också 33:07 genom Forsberg som kan slå in en retur framför mål. Vi går till periodvila med 2-2 och skotten är 13-13.

Den tredje perioden bjuder inte på några mål men båda lagen har sina chanser. Det är dock Almtuna som de flesta och hetaste chanserna. Pantern reder ut ett numerärt underläge i mitten av perioden och det är fortsatt 2-2 och förlängning som väntar. Skotten är 11-4.

I förlängningen har båda lagen lägen att avgöra men det blir Pantern som efter 64:01 som kan göra 2-3 genom Svensson som ligger lite före närmaste hemmaspelare i det flygande anfallet och får passet som han kan styra in i mål. Därmed tar Pantern med sig bonuspoängen hem till Malmö. Skotten är 2-4 och totalt 33-24.

Den poänglösa sviten spräcktes och det finns mycket gott att ta med sig från den här matchen för laget. Det var definitivt ett steg i rätt riktning.


Nichlas Falk efter matchen


**Highlights **