Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Almtuna
AIS

Uddamåls-förlust i Umeå

30 januari 2019 22:30
Herr

Almtuna fick inte med sig några poäng hem från Umeå denna gång. Hemmalaget kunde vinna med 2-1 efter att ha gjort sina båda mål i den första perioden. Almtuna kom tillbaka och reducerade men kunde inte få till någon reducering i matchen.


I den första perioden får Almtuna en tidig utvisning som man dock reder ut. Men hemmalaget kan ta ledningen efter 09:48 ändå. I en spelvändning kan Stål-Lyrenäs lite för enkelt sätta 1-0 med ett skott utifrån. När Almtuna få ett nytt boxplay så kommer också 2-0 genom Lundberg som bryter sig in framför mål och kan lägga in en backhand efter att man gått bort oss lite. I slutet får Almtuna en ny utvisning som följer med in i nästa period. Skotten är 12-9.

Almtuna reder ut den resterande utvisningstiden och jobbar sig in i matchen. När man får spela i sitt första powerplay i matchen så kommer reduceringen till 2-1 genom Sandström efter 31:54. Mårtensson lyfter ett skott mot mål och Sandström kan styra in pucken bakom Pettersson i hemmakassen. Fler mål faller inte i perioden även om lagen har sina chanser. Skotten är 12-12.

I den tredje perioden försöker Almtuna jaga en reducering men hemmalaget gör det bra och håller undan matchen ut. Almtuna får inte jättemånga chanser men det fanns ett par bra lägen som måste sitta om man ska ta poäng på bortaplan. Tyvärr vill det sig inte och skotten går utanför eller täcks bort. Man tar ut Ljung i slutet och går för det men inget mål kommer i perioden som sagt. Skotten är 6-4 och 30-24 totalt.


-Det är en helt okay inledning de tre fyra första bytena och tills de får sitt första mål. Då känns det som att det försvinner energi ganska så lätt ur gruppen idag vilket det inte gjorde senast. Sen så får de tvåan också och då blir uppförsbacken ännu längre, Men vi pratar ihop oss lite efter första perioden och alla vet att vi kan bättre. Vi går ut och får in ett mål och har ändå ett bra läge inför sista perioden, säger Nichlas Falk och fortsätter:
-Men vi får inte till det riktigt. Det kuggar inte i riktigt med forcheck och vi blir lite för enkla att spela mot. Dom kan spela sig loss rätt så enkelt. Vi får inte riktigt det greppet på dom som vi vill ha och då blir det jobbigt att spela.

Det har gått jäkligt trögt på bortaplan den här säsongen och kan det vara att när man får mål i baken så sjunker man ner, självförtroende helt enkelt?
-Jo så är det ju. Det ligger jättemycket i det och backen blir lite längre att ta sig upp ur men jag tycker ändå att vi tar oss samman vad det gäller det. Sen som jag sa så får vi inte till det riktigt när vi ska sätta in stöten och försöka gå för tvåan. Vi får liksom aldrig grepp på dom.

Man ser ändå framsteg i spelet på den här korta tiden.
_-Ja och det man ska veta är att det är så väldigt lite som gör ifall vi ska få hugg eller inte,_avslutar Nichlas Falk.

Highlights