Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Västerås
VIK

Äntligen en trepoängare

1 februari 2019 23:15

Almtuna gör en kanonmatch hemma mot Västerås och tar äntligen en seger och tre poäng. Men det satt långt inne då gästernas målvakt - planens gigant håller Västerås kvar i matchen till slutet. När matchen är över har Almtuna vunnit med 3-2.


Det är en bra start från Almtunas sida. Tidigt i perioden får Rollin-Carlsson ett rent läge men Ersson gör en riktigt bra räddning. Västerås får chansen i tre powerplay på raken. Men Almtuna stänger ner seriens bästa powerplay riktigt bra. Bästa chansen har faktiskt Almtuna vid andra utvisningen där Liljendahl får fritt läge men Ersson är med. När Almtuna sedan får chansen med en man mer så kan Hertzberg göra 1-0 18:06. Han skjuter utifrån från högra sidan samtidigt som Forsberg är i ansiktet på Ersson – skottet sitter i bortre krysset. Perioden går klart till Almtuna som skapar flera bra chanser förutom de nämnda ovan och ledningen hade kunnat vara både ett eller två mål större om inte Ersson visat att han är en riktigt bra målvakt. Skotten är 8-6.

Almtuna fortsätter spela bra i mittenperioden man har ett tidigt powerplay som gästerna dock reder ut. Västerås kan också kvittera till 1-1 23:17 genom Jansson som skjuter utifrån med trafik framför mål. Västerås har också ett powerplay en stund senare som Almtuna reder ut. Hemmalaget tar tag i det igen och skapar chanser på chanser och Ersson får jobba för att freda sitt mål. När Almtuna får en ny chans i powerplay kommer också 2-1 32:39 genom Lunsjö som slår in en retur framför mål. Hemmalaget har det mesta i perioden och ingen hade nog protesterat om man hade en betydligt större ledning men Västerås kommer igen i slutminuterna av perioden. Skotten är 20-15.

I den tredje perioden blir det inte lika mycket chanser som i mittenakten till att börja med. Sandström har en riktigt bra chans för Almtuna efter cirka 06:30. Men det är Västerås som kvitterar efter 07:45 genom Zetterberg. Fryklund tar ett eget initiativ och bryter in mot mål - ljung räddar men sedan är Zetterberg framme och kan peta in pucken när den efter ett tag under Ljungs benskydd blir fri. Man ringer på målet som godkänns efter en lång granskning.

Almtuna kommer dock tillbaka och 54:35 kan Jakobs göra 3-2. Han tacklar och vinner en närkamp vid vänster sarghörn - bryter in framför mål och överlistar matchens gigant Ersson i målet. Gästerna har sedan några en puck i stolpen efter cirka 55:30. Mot slutet tar Västerås ut Ersson och går för en kvittering. Man får också en jättechans då Wikman har öppet mål med 13 sekunder kvar - men han blir nog överraskad för han får inte träff och pucken på mål utan i ryggen på Ljung. Dramatiskt slut men Almtuna vinner en välförtjänt seger i en match där Ersson verkligen såg till att det inte var avgjort tidigare i matchen. Skotten är 11-8 och totalt 39-29.

Det var en oerhört viktig seger för Almtuna som efter 7 raka förluster äntligen fick en seger och det efter att man gjort en riktigt bra insats. Men matchens gigant fanns faktiskt hos gästerna Västerås i form av målvakten Ersson som gjorde den ena räddningen efter den andra och höll kvar sitt lag i matchen.


Highlights