Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Oskarshamn
IKO

Inför Oskarshamn

5 mars 2019 20:06
Herr

Det är nu det gäller! Det är två matcher kvar att spela i den Allsvenska serien, Almtuna möter serietvåan Oskarshamn och därefter avslutas serien borta mot seriesegraren AIK. Kampen står mellan Almtuna och Tingsryd. Det är nu vi knyter näven, det är nu vi slåss för vår överlevnad.

"Dont wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect"


Läget kan inte bli jobbigare, Två matcher återstår, sex poäng och en kamp för överlevnad. Almtuna slåss mot Tingsryd i kampen om nytt kontrakt och ställs alltså i sista hemmamatchen mot Oskarshamn. Ett Oskarshamn som mer eller mindre är klara för den Allsvenska finalen mot AIK, samma AIK som Almtuna avslutar serien mot på fredag i Stockholm. Jobbig? Ja, Omöjligt? Absolut inte.

För drygt två veckor sedan möttes lagen i Oskarshamn och hemmalaget vann med hela 5-0. Men IKO kommer med två raka förluster och är nog sugna på en poäng vilket skulle göra laget helt klart även i praktiken.

Oskarshamn har blivit lite utav en mardrömsmotståndare den här säsongen, lagen har mötts tre gånger i vinter och samtliga poäng har gåt till IKO, målskillnad 16-2 i IKO favör viskar om hur det har sett ut, senast lagen möttes i Uppsala vann gästerna med klara 4-0.

Almtuna kommer från en magisk vändning mot Karlskrona och en otroligt skön seger i Västervik, lagets första någonsin där nere och en trend som bröts, får vi se ett nytt trendbrott mot Oskarshamn?

Almtuna och Tingsryd har samma poäng, lika +/- men Almtuna har gjort fler mål och har därför allt i egna händer inför avslutningen.

Vi kan nämna hur mycket statistik som helst men det är bara en sak som gäller, tre poäng! Hur det ser ut är av akademisk betydelse, nu är det blod svett och tårar som gäller och laget behöver all support dom kan få.

Almtuna bjuder på gratis inträde så det är dags att sluta upp, i klubbens viktigaste match på mycket länge. Du hämtar din biljett i entrén från kl 17:00 på matchdagen.

NU KÖR VI!