Hemma
AIK
AIK
Borta
Almtuna
AIS

Inför AIK

7 mars 2019 20:00
Herr

Almtuna åker till huvudstaden för att avsluta årets allsvenska säsong, samtidigt åker Tingsryd till Oskarshamn. Det är nu det skall avgöras, kvalspel eller inte?


Spelreglerna är enkla inför sista omgången av hockeyallsvenskan, vinna matchen med minst två mål mer än Tingsryd vinner sin match, eller förlora med så lite som möjligt och hoppas att Oskarshamn kan göra om onsdagsbedriften och vinna med några måls marginal.

På andra sidan i ett välfyllt Hovet i Stockholm står seriesuveränen AIK, tuffast tänkbara uppgift alltså då allt skall avgöras.

AIKs fem senaste:
Södertälje - AIK 1-4:
Karlskoga - AIK 1-4:
Leksand - AIK 2-4:
AIK - Södertälje 4-3:
Karlskrona - AIK 1-3:

Almtunas fem senaste:
Almtuna - Oskarshamn 0-3:
Västervik - Almtuna 3-4 sd:
Almtuna - Karlskrona 3-2 sd:
Oskarshamn - Almtuna 5-0:
Tingsryd - Almtuna 0-3:

Lagen har mötts tre gånger den här säsongen och senast man möttes i Uppsala så vann AIK med 1-0. Almtuna gjorde en riktigt bra match men fick inte hål på en duktig Erik Källgren i målet. AIK har 2-1 i segrar men Almtuna har en förmåga att göra bra matcher mot AIK. AIK kommer med fem raka vinster i bagaget och vill få ett bra avstamp inför finalerna mot Oskarshamn.
Ett Oskarshamn som alltså spelar mot Tingsryd och även där vill man ha bra vind i seglen inför finalen. Tingsryd har inte vunnit mot Oskarshamn sedan 29 december 2017, då vann man dock på bortaplan. Oskarshamn har snarlik statistik på Tingsryd som man hade mot Almtuna, man har tre segrar och 13-2 i målskillnad.

Almtuna och Tingsryd förlorade alltså sina matcher i onsdags, Tingsryd gick om i tabellen då man ”bara” förlorade med ett mål samtidigt som Almtuna förlorade med tre. Tingsryd är på rätt sida kvalstrecket med 59p och -31 i målskillnad. Almtuna är just nu på kvalplats med 59p men -33 i målskillnad.
Almtuna ställer samma lag på isen som i senaste matchen mot Oskarshamn och kommer ge allt för att vinna matchen.

Ni som inte åker till Hovet för att stötta killarna på plats vet väl att ni kan följa matchen hos Latitude-59 på storbildsskärm tillsammans med andra supportrar?
Glöm inte att gå in på **Facebooksidan för Latitude -59 **- Tippa och vinn en plats i GULDSOFFAN för två personer. Inklusive mat.

Så här tävlar du:
Dela inlägget - skriv ner slutresultatet (ordinarie speltid) samt i vilken minut första målet görs i kommentarsfältet senast kl. 19:00 på fredag.

Norrlands för 45kr (59kr) mellan 18-21 (endast i sportbaren)

Mat som serveras är: Pubmenyn... mer info på Latitunde-59 hemsida.

Boka ditt bord på Latitude-59: Tel. 018/249000 eller på deras hemsida.

Välkomna till Latitude-59