Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Djurgården
DIF

J18: Poäng mot seriesuveränen

8 november 2018 23:36
Junior

Det var så nära, så nära att vårt J18-lag hade lagt seriesuveränen Djurgården på rygg. Men med 31 sekunder kvar lyckades gästerna kvittera till 3-3. Mållös förlängning följdes av straffar där Djurgården kunde ta hem matchen.


Djurgården inleder matchen bäst - kanske tack vare att våra killar visade lite för mycket respekt för motståndet. Almtuna fick dock ett tidigt powerplay som gästerna reder ut. Inte långt därefter kan så Djurgården ta ledningen - det är Erik Söderlund som kan sätta 0-1 pucken efter 04:50. Sedan följer två utvisningar i var för de bägge lagen utan att något mål faller. Gästernas sista utvisning följer med in i mittenakten. Skotten är 4-14.

Almtuna kommer ut betydligt bättre i andra perioden och kvitteringen till 1-1 sitter högt bakom Sebastian Trygg i Djurgården redan efter 22:25 genom Richard Nilsson-Sahlin som sätter pucken högt bakom gästernas burväktare. Almtuna reder sedan ut två numerära underlägen i rad innan man får chansen med en man mer själva. Men inga mer mål faller i mittenakten där Almtuna reder ut ytterligare ett boxplay innan periodpaus. Skotten är 7-13.

I den tredje perioden känns det som ett ställningskrig eller som två brottare som letar efter blottan hos motståndaren. Hemmalaget har ett powerplay som gästerna reder ut enkelt. Efter 49:43 kan sedan Djurgården ta ledningen när Alex Brännstam hittar luckan högt bakom Oliver Håkansson i hemmakassen och det är 1-2. Gästerna drar sedan på sig två utvisningar i samma sekvens - den ena är coachen säkert inte nöjd med då det är en abuse of official. I spel fem mot tre kan Alexander Stark sätta kvitteringspucken till 2-2 då klockan visar 53:58.

Almtuna reder med drygt fem minuter kvar ut ett boxplay innan man får chansen i powerplay igen eftersom Djurgården i slutet av det numerära överläget är för många man på banan och då kommer 3-2 genom Valdemar Johansson efter 57:31. Välförtjänt då man haft ett par riktigt bra chanser att ta ledningen innan. Almtuna ser ut att rida ut stormen när Djurgården jagar en kvittering men när det gått 59:16 så är det icing för hemmalaget och då tar man timeout så att spelarna skall få vila lite då de varit inne länge. Djurgården drar nytta av läget och 59:29 sitter 3-3 på en retur när de trycker på. Skotten är 10-11.

I förlängningen får gästerna chansen med en man mer med knappa två minuter kvar men så i ivern att avgöra är man för andra gången för många man på banan med 43 sekunder kvar och matchen går till straffar. Skotten är 1-3.

I straffläggningen så drar Djurgården det längsta strået då Wilmer Svensson är den enda straffskytten som lyckas överlista målvakterna. Det skall dock tilläggas att Almtuna har två puckar i stolpen och en på målvaktens knopp i straffläggningen. 3-4 blir dock slutresultatet efter straffarna och skotten är 22-42 totalt i matchen.

Det var som sagt så nära, så nära att David kunde fälla Goliat ikväll. Surt för killarna som gör en riktigt bra match mot seriesuveränen. Men de skall verkligen ha huvudet högt med tanke på att de verkligen bjöd upp till dans mot Djurgården ikväll.

Serhan Cicek efter matchen