Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Almtuna
AIS

J18: Södertälje tog revansch

22 november 2018 22:53
Junior

Vårt J18-lag åkte idag till Södertälje för match. Senast lagen vann så så stod våra killar som segrare men ikväll fick Södertälje revansch i en match som avgörs i tredje perioden.


Den första perioden bjuder på två mål - ett i var. Efter att hemmalaget rett ut ett numerärt underläge så kan de när de själva får chansen med en man mer sätta 1-0 genom Isak Walther efter 14:06. Almtuna svarar dock omgående - 14:22 kan Oscar Stöffling kvittera till 1-1 som också blir periodresultatet. Skotten är 9-11.

Mittenakten blir mållös. Almtuna har dock chansen med både en och två man mer under perioden utan att få utdelning. Skotten här är 8-10.

Den tredje perioden bjuder sedan på hela 6 mål. Hemmalaget tar ledningen redan efter 40:32 genom Lucas Ekholm. Sedan kommer några händelserika minuter - 47:32 kan Södertälje öka på till 3-1 genom Jerry Tornberg och i samband med målet blir det lite irriterat och en man i vardera lag får vila på botbänken. Almtuna väljer också att ta en timeout här. Södertälje kan även sätta 4-1 efter 48:47 genom Calle Wäng. Almtunas Leon Larsson kan 50:14 reducera till 4-2.

Efter det stannar målgörandet upp ett tag. Vi får se båda lagen reda ut varsitt numerärt underläge innan det med knappa två minuter kvar blir irriterat igen ute på banan och två man i vardera lag får vila sig resten av matchen. 59:12 kan hemmalagets Leon Wallner släcka alla förhoppningar om poäng för Almtuna då han sätter 5-2. Almtunas Melker Kull putsar sofforna till 5-3 59:50. Skotten är 12-12 i perioden och 29-33 totalt.

Därmed fick Södertälje revansch på Almtuna som vann när lagen möttes i Uppsala tidigare under säsongen.

-Det är en tuff match med hög fart och fysiskt spel. Jag är nöjd med de två första perioderna där matchen är jämn och båda lagen tävlar hårt och mycket, säger Serhan Cicek och fortsätter:
-Dock har vi en ordentlig dipp de första minuterna i tredje perioden vilket gör att Södertälje får ett par chanser som de utnyttjar. Uppförsbacken gör att vi inte riktigt orkar ikapp.

-Sett över två matcher är tre poäng vardera någonstans rättvist i slutändan tycker jag, avslutar Serhan Cicek.