Hemma
Täby
TABY
Borta
Almtuna
AIS

J18: Storseger mot Täby

29 november 2018 22:26
Junior

Ikväll tog vårt J18-lag en storseger över Täby på bortaplan. Efter en målmässigt hyfsat jämn första period så kunde Almtuna sedan punktera matchen i mittenakten och när slutsignalen ljöd så stod det 3-11 på resultattavlan.


I den första perioden så öppnade Oscar Stöffling målgörandet efter halva perioden. Täbys Rasmus Leionhielm svarade dock med ett kvitteringsmål inom en minut. Sedan dröjer det till 15:27 innan Almtuna återtar ledningen genom Viktor Mattsson och även denna gång kommer ett snabbt mål efteråt men nu är det Almtunas Jack Karlsson som sätter 1-3 29 sekunder senare. Hemmalagets Albert Sjöberg reducerar sedan till 2-3 som också är periodresultatet. Skotten är 7-12.

Almtuna tar i mittenperioden tillvara på sitt första numerära överläge när Oscar Stöffling kan sätta 2-4 efter 25:33. Jack karlsson ökar på till 2-5 dryga minuten senare och sedan reder Almtuna också ut ett numerärt underläge. När det sedan är avvaktande utvisning för Täby så plockar Almtuna ut Leijon ur målet och Rasmus Blomqvist kan sätta 2-6 när drygt halva matchen är spelad. Ett andra numerärt underläge kommer för Almtuna och då kan Täbys Albert Sjöberg reducera till 3-6. Leon Larsson kan sedan sätta dit 3-7 efter 38:50 och det är resultatet efter två perioder. Skotten är 8-14.

I tredje perioden kommer 3-8 genom Alexander Starck efter bara 34 sekunders spel. Sedan rinner det iväg till 3-11 genom måla av Jack Stjernqvist, Oscar Stöffling och Hannes Asp innan slutsignalen ljuder. Skotten är 4-18 i perioden och 19-44 totalt.

En storseger med hem i bagaget blir det alltså ikväll och i och med kvällens resultat så kliver Almtuna förbi Nacka i tabellen och parkerar på tredje plats bakom Djurgården och Södertälje. Man är också i princip klara för Allsvenskan också för med tre omgångar kvar att spela har man 9 poängs försprång till Lidingö under strecket och 27 plusmål tillgodo.

-Det var kontrollerat från start till mål ikväll. Dock slarvade vi vid två tillfällen i första perioden som resulterade i frilägen och mål för Täby – vilket höll dom kvar i matchen. I andra perioden var vi mer noggranna med pucken och det rann iväg målmässigt. Efter Alexander Starcks mål 34 sekunder in i tredje perioden så spelade vi ut ordentligt, säger Robert Lif och avslutar:
-Kul att vi hade hela åtta målskyttar ikväll och att Oscar Stöffling gör ett hattrick.