Hemma
Arlanda
WIN
Borta
Almtuna
AIS

J18: Derbyseger igen över Wings

6 december 2018 22:31
Junior

Det var dags för derby mot Wings i Märsta ikväll för våra J18-killar. I en smått stökig match med hela 65 utvisningsminuter - ett matchstraff på Almtuna - kunde våra killar till slut vända hem med en ny derbyseger i bagaget.


I den första perioden öppnar Lucas Thorstensson målskyttet redan efter 02:39 och ger gästande Almtuna ledningen. Hemmalaget har sedan två powerplay och Almtuna ett utan att man får utdelning. 16:00 kan Erik Andersson öka på Almtunas ledning och sedan står sig dessa 0-2 till periodpaus. Skotten är 7-11.

I andra perioden gör Emil Olsson 0-3 efter 23:36 - endast 4 sekunder efter att Wings blivit fulltaliga efter ett boxplay. Sedan följer hela sex utvisningar - tre vardera - på lite drygt sju minuter. Ett tecken på att det är ett derby kanske? Wings kan sedan reducera till 1-3 genom Dennis Von Walden. Perioden avslutas sedan med fem utvisningar på lite drygt nya minuter - tre för Wings och två för Almtuna. Skotten är 5-21.

Tredje perioden inleds med en ny utvisning för Wings omgående och strax efter att man rett ut den så får hemmalaget chansen med en man mer igen. Det fortsätter hagla utvisningar och Almtuna drar på sig ett matchstraff plus att båda lagen har en varsin utvisning till. Almtunas Richard Nilsson-Sahlin kan i powerplay efter 59:19 fastställa slutresultatet 1-4. Skotten är 13-9 och totalt 25-41.

-Vi gör en okay insats i sin helhet. I första och andra perioden spelar vi en fartfylld hockey och skapar många bra chanser. Sista perioden blir lite för känslostorm från båda lagen, vilket gynnar Wings, säger Serhan Cicek och avslutar:
-Vi vinner välförtjänt och kan för andra gången bärga hem en derbyvins denna säsong.