Hemma
Huddinge
HUD
Borta
Almtuna
AIS

J20: Tungt fall i seriefinalen

5 november 2018 22:44
Junior

Våra J20-killar föll tungt ikväll på bortaplan mot Huddinge. Det var seriefinal och allt började bra. Men hemmalaget Huddinge kunde i den sista perioden gå från till en klar seger.


Isproblem fördröjde starten av kvällens seriefinal - när matchen sedan väl kom igång så fick vi inte se några mål i den första perioden. Lagen har varsitt powerplay och skotten är 15-12 till hemmalaget.

I mittenakten kan Jonas Löfgren ge våra killar ledningen efter 24:51. Men innan perioden är över har Huddinge vänt på steken genom mål av Alex Koskinen 29:26 och Robin Carneholm 32:56. Almtuna har ett powerplay sedan men 2-1 står sig perioden ut. Skotten är 9-17.

Hemmalagets Oscar Johansson ökar på till 3-1 efter 41:41. Alex Koskinen och Robin Carneholm drar sedan ner rullgardinen med två mål och det är 5-1 med drygt halva tredje perioden spelad. I spel fem mot tre kan Robin Carneholm fullborda ett hattrick och fastställa slutresultatet 6-1 till hemmalaget. Skotten är 13-6 och totalt 37-35.

Det gör att Huddinge tar över serieledningen och är tre poäng före vårt J20-lag i tabellen. sex poäng bakom vårat J20-lag ligger Nacka och lurar.

-Vi gör en bra första halva av matchen där vi är livsfarliga men deras målvakt är riktigt bra längst bak i målet. Vi tappar koncentrationen någon sekund och så smäller det i tredje perioden och vi får oss en lektion i effektivitet av Huddinge som är mycket kliniska, säger tränare Kalle Björklund och fortsätter:
_-Det jag är nöjd med är inställningen och hur vi jobbar på oavsett resultatet. _