Hemma
Sollentuna
SOL
Borta
Almtuna
AIS

J20: Stor seger mot mittenlaget

19 november 2018 22:00
Junior

Vårt J20-lag tuffar på i seriespelet. Ikväll togs en ny stor seger på bortaplan mot mittenlaget Sollentuna. Det blev till slut 7-2 till våra killar trots att det var knackigt spel ikväll.


Oliver Gabay öppnade målskyttet efter 07:18 i kvällens bortamatch mot Sollentuna. Sedan var det Jonas Löfgren som hittade maskorna bakom hemmalagets målvakt efter 11:10 och 0-2 var ett faktum. När sedan Oliver Gabay i powerplay satte sitt andra mål bakom Karl Järnklo så bytte hemmalaget målvakt och in kom Axel Plüss istället. Ett nytt powerplay för Almtuna kom strax efteråt men hemmalaget kunde hålla rent den gången. 0-4 kom istället efter 17:16 genom Oliwer Forslund. Det var periodsiffrorna och Almtuna hade kopplat ett bra grepp om matchen. Skotten var 9-12.

I andra perioden fick vi se ett mål av Hugo Gustafsson Lindman efter 22:20. Men sedan stoppade hemmalaget blödningen bakåt och inga mer mål kommer i perioden. Almtuna reder också ut ett numerärt underläge här. Skotten är 12-7.

Almtuna drar på sig en tidig utvisning i tredje perioden och då kan hemmalagets Viktor Östergren göra 1-5 efter 41:47. Sollentuna gör också 2-5 genom Oscar Axelsson och man fick lite kontakt igen - men det satte Almtuna snabbt stopp på för 47:48 fullbordar Oliver Gabay ett hattrick och 48:07 kan Martin Tyllander sätta 2-7 vilket också sedan blir slutresultatet. Skotten är 11-6 och totalt 32-25 till hemmalaget men det är Almtuna som vänder hem till Uppsala med en stor seger trots lite knackigt spel.

Det var säsongens andra seger över Sollentuna - den första matchen i Uppsala vann man med 4-1. Den minnesgode kommer ihåg att det var Sollentuna som kom tvåa i seriespelet förra säsongen och sedan slog ut Almtuna med 2x5-0 i play off till SuperElit. I år är de dock lite längre ner i tabellen.

Huddinge vann toppmötet mot serietrean Nacka ikväll vilket gör att Huddinge och Almtuna nu har gjort ett litet ryck i toppen av tabellen när man nästan är halvvägs in i seriespelet.

-Vi gör ingen bra match prestationsmässigt, men då hade vi bra utdelning istället, säger tränare Kalle Björklund och fortsätter:
-Det som var bra är att vi försökte och hade bra attityd, men puckflyttet stämde inte i vare sig mottag eller pass så det blev väldigt hackigt.

-Men jag är väldigt stolt över hur vi kunde hanteringen sån här match på det mentala planet, säger Kalle Björklund avslutningsvis.