Hemma
Nacka
NHK
Borta
Almtuna
AIS

J20: Seger över serietrean

26 november 2018 22:36
Junior

Ikväll åkte vårt J20-lag till Nacka för match. Att det var en match mellan två lag i seriens topp märktes och när krutröken lagt sig så kunde vårat J20-lag ta med sig alla tre poäng efter två snabba mål i tredje perioden.


Den första perioden bjuder inte på några mål men väl ett tidigt boxplay följt av tre powerplay som dessutom går i varandra för Almtuna. Skotten är 10-10.

Knappt halvvägs in i matchen kan hemmalagets Filip Lindblom sätta 1-0 och tätt efter det får man ett powerplay. Men Strax efter så drar även hemmalaget på sig en utvisning och det blir mest spel fyra mot fyra. 32:06 kan Liam Blombergsson kvittera till 1-1 och det blir periodresultatet. Almtuna reder ut ett numerärt underläge innan periodpaus också. Skotten är 13-9.

Nacka drar på sig en utvisning efter 48:05 och då kliver Jesper Söder fram och sätter 1-2 49:23 bakom hemmalagets målvakt. Det hinner inte gå många sekunder efter ledningsmålet innan Filip Hjortling kan göra 1-3 som också blir slutresultatet. Nacka fick två powerplay och Almtuna ett innan slutsignalen men ingen lyckades överlista de båda målvakterna. Skotten är 13-9 och totalt 36-28.

Kvällens resultat där Huddinge tappade poäng mot Wings innebär att Almtuna nu ligger tvåa med tre poäng upp till Huddinge i serietoppen och det är hela elva poäng ner till serietrean Nacka.

-Idag hade vi hyfsat bra tempo och kvalitet med pucken jämfört med senast. Det märktes att vi möter ett bra lag för det är en helt annan attityd på grabbarna och vi presterar väldigt mycket högre i dessa matcher. Jag tycker att defensiven såg bättre utoch vårt boxplay var väldigt bra, säger Kalle Björklund efter matchen.