Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Nyköping Ungdom
NYK

J20: Förlängningsseger mot Nyköping

24 november 2018 21:36
Junior

I en målmässigt jämn match så kunde våra J20-killar till slut ta hem segern i förlängning. Gästerna stred på bra och gav sig inte i första taget - tre gånger om kvitterade de innan avgörandet kom i förlängningen.


I första perioden drar Almtuna på sig två utvisningar i följd som man reder ut och efter 15:03 kan sedan Marcus Jacobsson sätta 1-0 assisterad av Glenn Guttlevik. Med knappa en och en halv minut kvar av perioden så drar man på sig den tredje utvisningen för kvällen i Almtuna men 1-0 står sig perioden ut och skotten är 10-4.

Andra perioden inleds med en man mindre och det reds ut av hemmalaget. Men Albin Bäck kan sedan kvittera till 1-1 20:56. Joakim Brydolf kan sedan se till att Almtuna återtar ledningen 26:45 och det är 2-1 på tavlan. En fjärde utvisning måste städas av för hemmalagets del innan man själva får chansen med en man mer med knappa två minuter kvar av perioden. Men 2-1 står sig perioden ut och skotten är 14-9.

I tredje perioden kvitterar Nyköping åter igen och denna gång är det Benjamin Wahlgren som överlistar Albin Åhrström i hemmamålet. Almtuna svarar dock omgående för 45:42 kan Liam Blombergsson sätta 3-2 bakom gästernas Elof Linnersten. Almtuna drar sedan på sig två utvisningar till och till slut kan Nyköping genom Cornelis Cithe kvittera till 3-3 i andra överläget - då visar klockan 57:55. Det blir också resultatet efter ordinarie tid. Skotten är 13-8.

I förlängningen blir sedan Oliver Gabay matchhjälte när han 61:07 kan göra 4-3 till hemmalaget. Skotten här är 2-1 och 39-22 totalt.

-Tycker att vi spelade väldigt blandat idag, utvisningarna som vi drog på oss gjorde att vi tappade rytmen i spelet och sen missade vi många lägen att sätta punkt i matchen, säger Kalle Björklund och avslutar:
-Vi spelade riktigt fin ishockey stundtals som bådar gott framöver, sen ska vi lära oss att hantera situationer.