Hemma
Värmdö
VÄR
Borta
Almtuna
AIS

J20: Man gjorde vad man skulle - inte mer

1 december 2018 20:09
Junior

Idag åkte vårt J20-lag till Värmdö för match och man vände hem med en seger. 4-2 skrevs resultatet till och man befäster därmed sin andra-plats i tabellen.


Värmdö tar ledningen sent i den första perioden - det är Björn Sundström som sätter dit pucken bakom Albin Åhrström med två minuter kvar. Dess förinnan har Almtuna rett ut två boxplay och Värmdö ett. Skotten i perioden är 7-19.

Almtuna får en ny chans i powerplay efter knappa fem minuter av mitten perioden men det kommer inget mål då. Det dröjer istället tills dess att Marcus Jakobsson kan överlista duktige Philip Nilsson i hemmalagets kasse och 1-1 är ett faktum 34:20. Sedan tar det bara 21 sekunder till innan Jesper Söder kan ge Almtuna ledningen och man kan gå till pausvila med en ledning 1-2 på tavlan. Skotten är 5-26.

I tredje perioden kommer två snabba mål igen för gästerna - 40:24 sätter Jonas Löfgren 1-3 och denna gång går det 21 sekunder så sitter 1-4 genom Joakim Brydolf. Hemmalaget har ett powerplay som Almtuna reder ut men 58:57 kan hemmalagets Björn Sundström fastställa slutresultatet 2-4. Skotten är 6-26 och totalt hela 18-71.

-Vi gör det som krävs men inget mer än så idag. Väldigt bra insats av Värmdös målvakt idag som stoppade allt ett tag. sen höjde vi en liten procent och så gör vi de mål som krävs för att vinna, säger Kalle Björklund efter matchen.