Hemma
Traneberg
GTIK
Borta
Almtuna
AIS

J20: Förlust och tappad serieledning

15 december 2018 21:02
Junior

Våra J20-killar åkte ikväll på en förlust mot seriefyran Göta/Traneberg. Det var en jämn match som avgjordes först i slutet.


I den första perioden kan hemmalaget ta ledningen i powerplay mot slutet av perioden. Det är Pontus Palmborg som efter 18:11 kan sätta 1-0 vilket också blir periodsiffrorna. Skotten är 8-14.

I den andra perioden reder båda lagen ut ett boxplay. När Almtuna får chansen med en man mer för andra gången så kan Teodor Nyström kvittera till 1-1 när klockan tickat till 31:20. Hemmalaget har sedan två chanser med en man mer utan att kunna sätta dit pucken bakom Isac Johansson. Skotten är 10-9.

Tidigt i de tredje perioden sätter sig Göta/Traneberg i förarsätet då Conrad Herrström kan ge hemmalaget ledningen med 2-1 efter 42:00. Almtuna har en chans i numerärt överläge men lyckas inte kvittera. På slutet när man har en man utvisad tar man ut målvakten i ett sista försök men då kan hemmalaget fastställa slutresultatet 3-1 genom Pontus Palmborg efter 59:45. Skotten är 7-12 och totalt 25-35.

Då Huddinge vann sin match så övertog de serieledningen med tre poäng mer än våra J20-killar.

-Matchen stod och vägde länge med ett litet övertag för vår del, men vi är inte riktigt heta när väl lägerna för att avgöra matchen. Sedan gör dom det väldigt bra i sina omställningar och lyckas utnyttja sina chanser, säger Jacob Löf som tog över rodret efter Kalle Björklund eftersom han har landslagsuppdrag just nu.