Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Sollentuna
SOL

J20: Bara en pinne i omstarten

7 januari 2019 22:46
Junior

Vårat J20-lag startar året på samma sätt som vårat J18-lag. Det blev bara en poäng efter sent tappad ledning mot Sollentuna ikväll.


I den första perioden har Almtuna två numerära överlägen utan att kunna överlista gästernas målvakt Calle Nordström. Men så efter 18:15 kommer i alla fall 1-0 genom Jesper Söder. det blir periodresultatet och skotten är 8-8.

I mitten perioden så kvitterar Sollentuna genom Andrey Levushkin efter 25:27. Gästerna tar också ledningen efter 30:37 genom Viktor Östergren som sätter 1-2. Almtuna kan sedan kvittera till 2-2 efter 37:17 genom Oliver Gabay. 2-2 efter två perioder och skotten i perioden är 9-3. Två mål på tre skott på mål för gästerna med andra ord.

I den tredje perioden drar Almtuna på sig tre raka utvisningar men reder ut dessa numerära underlägen.56:38 tilldöms Almtuna straffslag och fram kliver William Berntö och ger hemmalaget ledningen med 3-2. Med knappa två och en halv minut kvar tar Sollentuna timeout och plockar sin målvakt - Almtuna ser ut att rida ut stormen då gästerna får en man utvisad 58:33. Men med fortsatt plockad målvakt lyckas man i utvisningen kvittera till 3-3 59:50. Psykologiskt tungt för hemmalaget så klart. Skotten i perioden är 5-9.

I förlängningen kan sedan Sollentunas Henric Croneld avgöra matchen efter 63:50 och blir stor matchhjälte för gästerna. 3-4 på matchtavlan och skotten är 0-1 i förlängningen - totalt 22-21.

-I den första och andra perioden är vi inte alls nöjda med vårt spel och hur de får spela förbi oss och vinna närkamper. I den tredje perioden är vi bättre och borde normalt dra ifrån målmässigt, säger Kalle Björklund och fortsätter:
_-Men vi är inte där vi var för en månad sedan och nu är det dags att ta sig ur svackan vi är inne i. Något hände efter vinsten mot Huddinge. Sedan dess har vi förlorat tre raka. _