Hemma
Vallentuna
IFV
Borta
Almtuna
AIS

J20: Tillbaka i vinnarspåret

21 januari 2019 23:29
Junior

Vårat J20-lag har haft en svacka med flera förluster och svårt att hitta vägar att vinna jämna matcher. Men ikväll fick man känna på segerns sötma igen. Trots ett till synes hopplöst underläge så kom man tillbaka och vände 5-1 till 5-6 efter straffar borta mot Vallentuna.


Hemmalaget Vallentuna får en kanonstart på matchen när Jesper Jegander redan efter 00:34 kan sätta 1-0. Almtuna klarar sedan av ett boxplay innan Vallentunas Lukas Paulsson kan öka på till 2-0 13:48. Almtuna har sedan en chans i powerplay men det kommer inga fler mål i perioden där skotten är 9-8.

Almtuna kan sedan reducera till 2-1 i powerplay genom Oliver Gabay 24:07. Vallentuna kan dock 28:32 öka på till 3-1 genom Rasmus Asp. Det blir strax efter en dubbelutvisning och spel fyra mot fyra och då ökar Vallentuna på till 4-1 genom Jesper Jegander. Almtuna byter målvakt här. Men inte långt efter det kommer också 5-1 för hemmalaget genom Andy Muthu i powerplay - då har det spelats 35:14. Nattsvart kan man tro men Jesper Söder kan reducera till 5-2 238:18 och Almtuna får också chansen med en man mer innan periodvilan - dock kommer inget mer mål där. Skotten är 11-7.

Almtuna reducerar tidigt i den tredje perioden genom Jesper Söder och Vallentuna tar timeout - klockan visar då 42:39. Almtuna har sedan ett powerplay utan att få utdelning men när man får spela i numerärt underläge så kan Liam Blombergsson reducera till 5-4 och det är riktig nerv i matchen igen. 56:38 kommer också kvitteringen till 5-5 genom Jakob Nyberg och matchen går till förlängning. Skotten är 6-12.

Förlängningen blir mållös och skotten är 1-3. Det hela får avgöras på straffar och det krävs 12 straffar för att skilja lagen åt. Vallentuna sätter sin första straff och sedan kan ingen överlista de båda målvakterna fören det är dags för Liam Blombergsson att ta Almtunas femte och sista ordinarie straff. Pressen ligger på honom att sätta straffen annars vinner Vallentuna. Liam lyckas trots pressen att överlista Vallentunas Nicklas Larsson-Tysell och det går till suddenstraffar. Då vänder straffordningen och Almtuna startar. Liam Blombergsson kliver fram igen och sätter sin straff och när sedan Oliver Håkansson räddar Vallentunas straff så går extrapoängen till Almtuna. Skotten är totalt 27-31.

-Den första perioden var avslagen och spelet krampaktigt. I andra perioden var det bättre men samtidigt så står det 5-1 ett tag och det kändes väldigt konstigt, säger Kalle Björklund och fortsätter:
-Men efter 5-1 så började upphämtningen och vi kommer verkligen ihop som lag. Vi går all in tillsammans och lyckas vända och ta första segern för i år.