Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Arlanda
WIN

J20: Strafftorsk i derbyt

26 januari 2019 17:21
Junior

Derbyn mot Wings är alltid laddade och speciella. Idag var det en tät match som fick avgöras efter straffar där gästande Wings drog det längsta strået och vände hem med en 3-2 seger.


I den första perioden Får vi se tre utvisningar i var för lagen. Det faller inga mål i de första fem men i slutet av perioden när Almtuna rett ut cirka 2:30 i underläge efter att man åkt på en abuse i samband med en utvisning så kommer 0-1 genom Alessandro Notlin. Wings kan därmed gå in i pausvila med ledning och skotten är 6-9.

Almtuna reder ut en tidig utvisning i mittenakten och sedan kan man efter 31:16 kvittera till 1-1 genom Jonas Löfgren. Det blir periodens enda mål och vi har oavgjort inför tredje perioden. Skotten är 12-8.

Wings återtar kommandot efter 48.01 då Hampus Blick sätter 1-2. Några minuter senare får Almtuna ett lagstraff som man dock reder ut. Det ser länge ut som att Wings ska kunna hålla undan men Liam Blombergsson kan kvittera till 2-2 efter 58:29. Wings känner sig tvingade att ta en timeout med 10 sekunder kvar av perioden och när signalen ljuder är det fortsatt oavgjort. Skotten är 6-5.

Förlängningen blir mållös och det får avgöras på straffar. Almtuna vinner skotten i förlängningen med 3-0.

Hampus Blick sätter den första straffen för Wings. Sedan räddar de båda målvakterna varsin straff innan Emil Hedström kan sätta sin straff bakom gästernas Hugo Holmström. Målvakterna räddar varsin straff på nytt innan Petrovs Edgars kan överlista Oliver Håkansson i Almtunas mål. Fler mål kommer inte i straffläggningen och Wings tar med sig extrapoängen hem från ett tätt derby.

-Derby delux med kaos överallt och till slut åker vi dit på egna misstag. Sen ska vi vinna om vi börjar göra mål. Där är problemet just nu som vi bör få ordning på igen. Vi har något rejält att bita i just nu, säger Kalle Björklund och avslutar:
-Vi visar i alla fall vilja och mod att våga försöka och kvitterar underläge två matcher i rad. Det ska vi ta med oss.