Hemma
Huddinge
HUD
Borta
Almtuna
AIS

J20: Äntligen en trepoängare igen

28 januari 2019 22:51
Junior

Senast vårat J20-lag tog en trepoängare var 10 december mot Huddinge. Efter det har man spelat sju matcher utan trepoängare. Men ikväll kom det äntligen en ny trepoängare och det var mot serieledarna Huddinge igen.


Almtuna får en drömstart då Jonas Löfgren gör 0-1 redan efter 38 sekunder. När man sedan får spela i powerplay kan Jesper söder öka på ledningen och vi har 0-2 på tavlan efter 09:14. Huddinge får chansen i powerplay men Almtuna reder ut det och Almtuna har en tvåmåls ledning med sig in i periodpausen. Skotten är 5-7.

Huddinge reducerar till 1-2 redan efter 21:26 i mittenakten genom Daniel Liiv och hemmalagets Hampus Magnusson kvitterar till 2-2 22:11. Två snabba mål och det är helt jämt. Sedan följer flera utvisningar en för hemmalaget och fyra för Almtuna. Något mål kommer dock inte här. Istället återtar Almtuna ledningen då Glenn Guttlevik sätter 2-3 efter 37:00 och det har man med sig in i periodpaus. Huddinge får en utvisning i samband med signalen för periodpausen som följer med in i tredje perioden. Skotten är 15-7.

Almtuna reder ut en tidig utvisning i tredje perioden och strax efter så kan Jesper Söder öka på Almtunas ledning och vi har 2-4 på tavlan efter 44:43. I samband med målet får hemmalaget en utvisning för osportsligt uppträdande men det kan inte gästerna utnyttja. Målet kommer istället efter 47:41 då Viktor Mattsson sätter 2-5. Det blir också kvällens slutresultat. Skotten är 9-6 och totalt 29-20.

-Äntligen! Det är en väldigt bra match över lag. Ibland lite svårt men Huddinge är ett bra lag så oavsett hur bra vi är så kommer Huddinge att skapa lägen. Men jag tycker vi svarar upp bra efter att vi tappade 0-2 till 2-2 på 45 sekunder plus att vi hade väldigt mycket spel i box efter det. Vi gör det bra i boxen och resten av matchen, säger Kalle Björklund.