Hemma
Sollentuna
SOL
Borta
Almtuna
AIS

J20: Dramatik in i det sista

11 februari 2019 22:24
Junior

Almtuna säkrade segern borta mot Sollentuna i tom bur ikväll. Huddinge, Almtuna och Nacka är slutspelsklara men det finns gott om dramatik kring placeringar och streck i tabellen inför de två avslutande omgångarna.


Almtuna får ett tidigt powerplay som hemmalaget reder ut och strax efteråt drar Almtuna på sig ett matchstraff. Gästerna håller dock sitt mål fredat och i slutet får Sollentuna en ny utvisning som delvis går i matchstraffet. Men inga mål kommer än i matchen. Första målet dröjer till 12:48 då hemmalagets Simon Boman sätter 1-0. Almtuna svarar dock snabbt genom Oliver Gabay som kvitterar till 1-1 efter 14:00. Hemmalaget får sedan chansen två gånger om med en man mer på isen och vid andra tillfället så kommer också 2-1 genom David Samling. Skotten i perioden är 14-7.

24:10 kan så William Berntö kvittera till 2-2 - strax efter så drar man dock på sig en utvisning men lyckas reda ut det. Oscar Sarhus kan sedan ge Almtuna ledningen 29:24 och det går ytterligare två minuter så kan Edvin Jarmstad öka på för Almtuna. 2-4 på tavlan efter 31:24 och Sollentuna byter då målvakt. Hemmalget reder ut ett numerärt underläge som man drar på sig 30 sekunder senare. Almtuna drar sedan på sig en utvisning med 1:20 kvar av perioden som följer med in i tredje då man håller tätt bakåt. Skotten är 7-10.

Redan 19 sekunder in på tredje period kommer ett mål men det är inte hemmalaget som gör mål utan Almtuna som ökar på sin ledning i numerärt underläge genom Liam Blombergsson och vi har 2-5. Sollentuna kommer dock igen och Andreas Ekström reducerar till 3-5 efter 42:06. Hemmalaget reder sedan ut ett numerärt underläge och 50:28 kan man reducera igen genom Alexander Järnebrink och det är 4-5 och ny nerv i matchen. Almtuna har chansen med en man mer två gånger om men kan inte dra ifrån här - istället kommer avgörandet i tom bur genom Hugo Lindman Gustafsson som fastställer slutresultatet 4-6 59:42. Skotten är 5-10 och totalt 26-27.

Grattis till en förmodat skön seger.
-Tack! Vi gör en mycket bättre match ikväll och vi kör mycket mer. Vi skapar chanser från start och får till ett bra spel under stora delar av matchen. Vi borde ha haft större ledning men mycket utvisningar gjorde att rytmen försvann delar av matchen, säger Kalle Björklund direkt efter matchen.

Resultatet innebär att Sollentuna på målskillnad tappar slutspelsplatsen till Wings som enkelt vann över Tyresö/Hanviken. Almtuna kan gå om Huddinge som dock säkrar seriesegern om man tar en poäng till. Nacka kan ta sig förbi Almtuna om Almtuna inte tar någon mer poäng.

Men den största dramatiken står som sagt kring sista slutspelsplatsen - Wings, Sollentuna, Göra/Traneberg och Nyköping har alla chansen med två omgångar kvar. På pappret så har Göta/Traneberg kanske det lättaste programmet kvar men inget är avgjort fören matchena är spelade. Det är även jämt i kampen om att undvika näst sista plats i serien.

Tabellen:
Huddinge 82 (+70)
Almtuna 76 (+61)
Nacka 70 (+57)
Wings 49 (+26)

Sollentuna 49 (+6)
Göta/Traneberg 48 (-24)
Nyköping 47 (-15)

Tyresö/Hanviken 38 (-38)

Vallentuna 37 (-42)
Värmdö 14 (-101)

De två sista omgångarna:
Almtuna - Nyköping
Huddinge - Värmdö
Tyresö/Hanviken - Göta/Traneberg
Sollentuna - Nacka
Vallentuna - Wings

Nacka - Almtuna
Värmdö - Tyresö/Hanviken
Wings - Huddinge
Göta/Traneberg - Vallentuna
Nyköping - Sollentuna