Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Växjö
VLH

J18: Sur straff-torsk i premiären

5 januari 2019 21:30
Växjö kvitterar till 3-3 i slutminuten.
Junior

Vårt J18-lag hade ledningen men i slutminuten så kvitterade gästande Växjö som sedan också kunde avgöra på straffar efter en mållös förlängning. Därmed fick Växjö med sig två poäng och Almtuna en.


Almtuna startar bra och får också tidigt chansen i powerplay men det reder gästerna ut. När Växjö sedan får chansen med en man mer så sitter 0-1 efter 08:18 genom David Cronwall. Det är ett skott utifrån med trafik framför mål som Oliver Håkansson i målet är på men den trillar försmädligt in. Exakt två minuter senare 10:18 kommer också 0-2 genom Alexander Dahlberg. Det är ett snyggt mål direkt vid en tekning. Almtuna har sedan en andra chans i numerärt överläge men får inte till nått mål. Det kommer istället 15:30 genom Viktor Mattsson - även det ett snyggt mål med spel från vänster till höger innan pucken sitter bakom gästernas Philip Svedbäck. Strax efter får Almtuna ett tredje numerärt överläge utan att lyckas. Skotten i perioden är 11-9.

Almtuna startar andra perioden bra och har också ett numerärt överläge tidigt som man inte utnyttjar. Växjö jobbar sig sen in i perioden och får också de ett numerärt överläge som inte resulterar. Strax efter att Almtuna blivit fulltaliga kommer kvitteringen till 2-2 genom Hannes Asp. Almtuna stoppar puck vid offensiva blå och kan komma tre mot två - pass mellan alla tre ger sedan Hannes Asp friläget med målvakten och han gör inget misstag. Tre utvisningar i samma sekvens ger sedan Växjö nytt numerärt överläge men 2-2 står sig perioden ut. Skotten är 9-15.

I den tredje perioden startar Almtuna åter igen bra och Växjö drar på sig två tidiga utvisningar. Den första reder dom ut men på det andra numerära överläget kan så Almtuna trycka in 3-2 genom Oscar Sarhus - äntligen ska man kanske säga för tidigare numerära överlägen har inte rosat marknaden för Almtunas del. Växjö har sedan en chans med en man mer utan att få till det. I slutminuten så kommer dock 3-3 genom Felix Franzén när man har plockat ut målvakten i ett sista försök att komma ikapp. Lite sur känns den då Almtuna vinner tekningen men kan inte få ut pucken ur egen zon där. Skotten är 15-12.

I förlängningen startar lagen med en man i var utvisad efter en situation vid slutsignalen för tredje perioden. Knappt tre minuter in i förlängningen får Almtuna en två plus två minuters utvisning och det är mest Växjö i förlängningen som dock slutar mållös. skotten är 0-8.

Matchen avgörs på straffar och där säljs lagen åt länge. Almtunas Richard Sahlin-Nilsson och Växjös Hampus Sjöbrink sätter varsin tid straff. På nionde straffen kan sedan Växjös Nils Ekblad sätta sin straff och då svarar Hannes Asp med att sätta sin. Matchhjälte för gästerna blir Victor Stjernborg som på den tolfte straffen lyckas peta pucken mellan benen på Oliver Håkansson och gästerna tar hem bonuspoängen. Skotten i matchen blir totalt 35-45.

Noterbart är att Växjös lyckotal nog är 18 då samtliga mål i ordinarie speltid kommer i just sekund 18 på minuten.

Trots att förlusten säkeret känns sur för killarna så finns det en hel del positivt att ta med sig från matchen. Nu är det bara att se framåt för nästa match spelas redan 12:40 på söndagen mot Malmö. Ta er gärna ner och titta på killarna som altså spelar match före vårt A-lag på söndag.

Serhan Cicek efter matchen