Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Malmö
MIF

J18: Storseger mot Malmö

6 januari 2019 15:31
Junior

Efter den lite sura straff-torsken mot Växjö tog våra J18-killar revansch på sig själva och tar en storseger hemma mot Malmö. Ett bra försvars- och målvaktsspel kombinerat med vasst anfallsspel bäddar för dagens seger.


Det blir en tung start för Almtuna då Malmö får ett tidigt powerplay och spelar bra i det. Man skapar flera bra lägen och har ett skott i stolpen men Almtuna reder ut underläget. Nytt numerärt överläge för Malmö som blir till spel fem mot tre. Almtuna reder ut detta också. Almtuna jobbar sig sedan in i matchen och har bland annat ett riktigt fint anfall där ett mål inte är långt borta. i slutet av perioden har vi en dubbelutvisning och 18.59 en ny utvisning för Almtuna. Då med en man mindre tar Almtuna ledningen med 1-0 19:20. Oscar Sarhus stressar högt till vänster om målet och vinner pucken. Han kan sedan passa Victor Mattsson som kan stöta in pucken mellan benen på Alfred Hallin i Malmös mål. skotten i perioden är 6-6.

I mittenperioden startar Almtuna med en man mindre men reder ut det också. Det svänger sedan. Malmö har mest tryck och har två bra lägen. Det sista är ett friläge där Oscar Leijon räddar och spelet vänder med ett friläge för Richard Nilsson-Sahlin som även han 24:45 kan lägga in 2-0 mellan benen på Malmös målvakt. Sekunder senare blir det ett nytt powerplay för Malmö det kommer dock inget mål där och när Almtuna blir fulltaliga så är det Malmös tur att få vila en man på botbänken tre gånger efter varandra men inga mål. Skotten är 9-7.


Efter 42:01 kommer 2-1 genom Oscar Magnusson - det är en puck som lyfts in utifrån med trafik framför mål. Men Almtuna svarar snabbt då Erik Andersson 43:54 kan dribbla sig fri och sätta 3-1 lågt. 47:17 har Almtuna nytt friläge och skott i ramen - kvitterat på den fronten alltså. 48:29 har hemmalaget ett nytt bra läge där det är mycket nära mål. Malmös jakt på att komma ikapp skapar omställningslägen för hemmalaget. 4-1 kommer 51:02 i powerplay genom Hannes Asp. När Malmö tar ut målvakten kan Oscar Stöffling lägga in 5-1 i tom bur 59:15 och Rasmus Hahnebeck blir sedan snyggt frispelad och kan prickskjuta in 6-1 högt bakom Alfred Hallin 59:40 och storheterna är ett faktum. Skotten är 12-11 och totalt 27-24.

Serhan Cicek efter matchen