Hemma
Linköping
LHC
Borta
Almtuna
AIS

J18: Nollade av Linköping

12 januari 2019 20:23
Junior

Vårat J18-lag åkte idag till Linköping för match och fick vända hem utan poäng sedan hemmalaget nollat våra killar.


I den första perioden så får Almtuna chansen i powerplay tidigt men hemmalaget städar av underläget. Istället är det Linköping som sedan tar ledningen med 1-0 efter 10:41 genom Filip Bystedt. det följs upp med 2-0 efter 14:04 genom Albin Persson i Linköping. Lagen har sedan varsitt powerplay utan att det blir mål. 19:51 får Almtuna straffslag men Leon Larsson lyckas inte överlista Matteus Ward i Linköpings mål och vi går till pausvila med 2-0 på tavlan. Skotten är 8-4.

-I första perioden möter vi inte alls upp Linköping i deras intensitet och tempo. Underläge med 2-0 och missad straff gör att vi får ett jobbigt läge inför nästa period, säger Serhan Cicek.

I mittenperioden kommer inga mål. När vi närmar oss halva matchen så ser hemmalaget sig tvungna att ta en timeout och strax efter det får de ett lagstraff för att man har för många spelare på isen. Det reds dock ut liksom att Almtuna reder ut ett underläge mot slutet av perioden. Skotten är 5-4.

-I andra perioden tycker jag att vi tävlar mycket mer och spelar en jämnare hockey med Linköping. Vi skapar en del chanser men lyckas tyvärr inte förvalta några av dessa, säger Serhan Cicek.

I tredje perioden är det Almtuna som drar på sig en utvisning för sex man på banan tidigt men man reder ut det. Mot slutet av perioden får hemmalaget chansen i powerplay igen och då kan Alexander Malinowski fastställa slutresultatet 3-0 efter 57:54. Skotten är 9-0 och totalt 22-8.

-I sista perioden stänger Linköping ner matchen med ett moget spel och vi lyckas tyvärr inte hota dom mer än med någon halvchans här och var, avslutar Serhan Cicek.