Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Almtuna
AIS

J18: Skön seger över Södertälje

13 januari 2019 19:04
Junior

Våra J18-killar kommer igen efter lördagens förlust och slår Södertälje på bortaplan idag. Man gör en riktigt bra bortamatch och det är först i slutet som hemmalaget kan få in en reducering - men snabbt dödar man sedan deras hopp om poäng och fastställer slutresultatet 1-4.


Södertälje drar på sig två tidigare utvisningar men Almtuna lyckas inte utnyttja något av de överlägena. 0-1 kommer istället efter 14:10 genom Viktor Mattsson ett resultat som står sig perioden ut. Ledning för Almtuna efter den första perioden där skotten är 8-12.

-Vi visste på förhand att Södertälje är ett lag med både fysik och fart. I första perioden för och dominerar vi spelet långa stunder. Vi lyckas också få utdelning och har har en bra känsla inför den andra perioden, säger Serhana Cicek.

I andra perioden kan Jack Stjernqvist öka på till 0-2 efter 22:12. Sedan har lagen varsitt powerplay utan att lyckas överlista målvakterna. Almtuna tar timeout efter sin utvisning och får också ytterligare en chans med en man mer men inget mål kommer där heller. Skotten är 12-3.

-Andra perioden blir dock inte som vi tänkt oss. Södertälje lägger in en forchecking och vi får lägga fokus på att försvara oss. De gånger vi springer bort oss har vi Oliver i målet som ser till att vi kan gå till paus med en ledning, säger Serhan Cicek.

I tredje perioden får Almtuna tidigt chansen i powerplay men inget mål kommer. Viktor Mattsson kan istället öka på ledningen efter 48:26 då 0-3 är ett faktum. Hemmalaget får sedan spela powerplay men Almtuna reder ut det. När Altuna sedan är en man mer så reducerar hemmalagets Filip Lindén till 1-3 57:10 - i samma sekund som man blir fulltaliga - och det blir lite nerv i matchen. Men Almtunas Oscar Sarhus svarar snabbt när han i en kontring 58:23 sätter 1-4 som också blir slutresultatet. Skotten är 10-3 och totalt 30-18.

-I tredje perioden lyckas vi åter igen kontrollera spelet och tids nog visste vi att målchanser skulle dyka upp. Vi lyckas hänga dit två mål och kan till slut vinna, säger Serhan Cicek och fortsätter:
-Vi gör en riktigt bra bortamatch mot Södertälje. Vi är främst nöjda med hur vi hanterar matchens i de olika perioderna.

Nästa helg väntar Frölunda på lördagen 17:40. Ett Frölunda som gick obesegrade igenom sin grundserie men som startat Allsvenskan med två vinster och två förluster - senast två förluster mot HV71 med1-5 och 0-5. Just HV71 står för motståndet i Gränbyhallen på söndag.

Ta er till Gränbyhallen nästa helg och följ våra J18-killar som spelar i högsta ligan för J18-spelare och möter idel toppmotstånd.