Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Frölunda
FHC

J18: Förlust mot Frölunda

19 januari 2019 21:38
Junior

Våra J18-killar stod upp bra mot Frölunda men fick se sig besegrade till slut då gästerna går ifrån i tredje perioden.


I den första perioden får gästande Frölunda två tidiga utvisningar som man reder ut. Strax efter kan dock Hugo Lindman Gustafsson ge hemmalaget ledningen med 1-0 – då visar klockan 07:36. Almtuna får en ny chans i powerplay men något mål kommer inte denna gång heller i överläget. När Frölunda får sitt första powerplay så kan Fabian Lysell 17:33 kvittera till 1-1. Gästerna får också en ny chans i powerplay men perioden slutar 1-1. Skotten är 11-9.

-Vi börjar matchen bra och lyckas ta tag i taktpinnen med ett ledningsmål. Tyvärr så släpper vi in en puck i boxen, säger Serhan Cicek.

Almtuna drar på sig två utvisningar tidigt i mittenperioden och vid andra tillfället efter 27:48 så kan Axel Kumlin sätta dit 1-2 bakom Leijon i hemmalagets mål. Strax efter drar hemmalaget på sig en utvisning till som man dock reder ut. Oskar Asplund i Almtuna kan sedan kvittera till 2-2 efter 35:45 när man får chansen med en man mer. Almtuna drar på sig en ny utvisning med 17 sekunder kvar av perioden och då man håller tätt så följer den med in i tredje perioden. Skotten är 9-9.

-I andra perioden så tar vi alldeles för många utvisningar. Frölunda skapar en del och vrider och vänder oss i långa stunder. Vi lyckas dock kvittera och är med inför sista perioden, säger Serhan Cicek.

Det tar 40 sekunder av tredje perioden så sitter 2-3 i det från andra perioden medföljande powerplayspelet för Gästerna och målskytt är Gustav Portillo. Strax efter får Almtuna chansen med en man mer men det reder Frölunda ut. Almtuna drar på sig en ny utvisning och sekunder efter att man blivit fulltaliga kan Gustav Portillo öka på till 2-4 för gästerna. 53:16 kommer även 2-5 genom Liam Svensson för Frölunda. Lagen drar sedan på sig varsin utvisning med cirka minuten emellan varandra Men det kommer inga fler mål i matchen och Frölunda vinner matchen. Skotten är 17-10 och totalt 37-28.

-2-2 inför sista perioden och vi väljer att gå för det.Vi skapar många bra chanser men Frölunda lyckas bättre med att förvaltarna chanser och vi förlorar till slut, avslutar Serhan Cicek.

I morgon söndag tar vårt J18-lag sig an HV71 klockan 13:00 i Gränbyhallen. Ta er dit och stötta killarna - de är värda stödet och det är kul att kika på juniorhockey. Man möter ju några av Sveriges bästa J18-lag i Allsvenskan dessutom.