Hemma
AIK
AIK
Borta
Almtuna
AIS

J18: Förlust mot AIK i jämn match

27 januari 2019 14:34
Junior

Först kom ingenting sen kom allt på slutet. Ja, så kan man beskrivande täta fighten mellan AIK och Almtuna idag. Tyvärr fick våra J18-killar ge sig efter att AIK definitivt avgjort med en puck i tom kasse på slutet.


Som åskådare gillar vi när det blir många mål men tränarna brukar kunna tycka att det är en bra match då det är målsnålt. Mot AIK på bortaplan idag var det på så sätt en match i tränarnas smak. Först händer ingenting men så kom allt på slutet istället. I den första perioden reder Almtuna ut ett numerärt underläge och det är 0-0 i paus med skotten 11-9.

Den enda noteringen från mellanperioden i statistiken är skotten som är 11-7 och det är alltså fortsatt 0-0.

I den tredje perioden så får Almtuna chansen med en man mer men det reder AIK ut. Strax efteråt kan hemmalaget ta ledningen med 1-0 genom Max Dandanell. Almtuna kommer dock igen och gör 1-1 54:07 genom Alexander Starck. Tyvärr svarar AIK direkt då Oliver Tärnström gör 2-1 54:23. Almtuna gör ett gott försök att komma ikapp och plockar även ut Oscar Leijon ur målet på slutet i ett sista försök. men då kan Isak Nygårds fastställa slutresultatet 3-1 efter 59:36 i den tomma buren. Skotten är 8-8 och totalt 30-24.

-Vi gör en bra prestation mot ett AIK som plockade ihop det bästa laget inför dagens match. Vi står upp bra och följer vår gameplan fullt ut. Vi håller AIK på utsida med kombination av ett bra attackspel när vi erövrar puck. Tråkigt dock att vi inte kan hålla 1-1 längre än 16 sekunder, säger Serhan Cicek och avslutar:
-Det unga laget vi åkte iväg med ska ha en eloge för det arbete som dom la ner.