Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Nacka
NHK

J18: Seger mot Nacka

3 februari 2019 19:10
Junior

En riktigt bra första period följdes upp av en dipp i andra för våra J18-killar idag - men man kunde kriga sig till segern till slut. När matchen var över stod det 5-3 på tavlan efter ett sent mål i öppen kasse.


Nacka tog en tidig ledning då Fredrik Schlyter kunde sätta 0-1 efter 03:41. Almtuna tar tag i den sedan och skapar chanser och 10:02 får man en straff men Oliver Gabay lyckas inte överlista Nackas Carl Malmkvist. Kvitteringen till kommer istället efter 11:13 genom Alexander Start som kan styra in pucken framför målet. Nacka drar på sig två sena utvisningar som går i varandra och 19:50 kan Oscar Stöffling sätta 2-1 i spel fyra mot fyra. Det är vunnen tek till höger pass vänster och direktskott som Nackas Målvakt inte hinner över för att ta. Det är helt klart Almtunas period och skotten är 20-4.

Almtuna drar på sig en tidig utvisning och då kan Nacka kvittera till 2-2 genom Fredrik Schlyter efter 24:59. Almtuna svarar dock snabbt genomLeon Larsson som i en omställning får två chanser att avsluta och 3-2 sitter efter 26:24. Almtuna får en utvisning i slutet av perioden som följer med in i den tredje perioden. Om den första period var Almtunas så var denna period gästernas istället och skotten är 4-11.

Det står och väger i den tredje perioden. Nästa mål känns viktigt. Almtuna drar på sig en utvisning efter 47:18 men reder ut den. Nacka skaffar sig dock ett momentum här och går för en kvittering. Då kan Almtuna göra 4-2 efter 51:24 genom Oscar Stöffling i en omställning där två man med hög fart går på motståndarmålet. När Nacka sedan drar på sig en utvisning har hemmalaget chansen att punktera matchen men istället är det Nacka som reducerar till 4-3 efter 54:58 med en man mindre genom Victor Wasing. Man kommer i en kontring och lyckas överlista Oliver Håkansson i Almtunas mål. Almtuna drar sedan på sig en utvisning som man reder ut och med 45 sekunder kvar tar Nacka ut målvakten i ett sista försök. Men då kan Viktor Mattsson fastställa slutresultatet 5-3 i det tomma målet efter 59:37. Skotten i tredje perioden är 12-12 och totalt 36-27.


**Serhan Cicek efter matchen **