Hemma
Hudiksvall
HUD
Borta
Almtuna
AIS

Inför Hudiksvall

22 mars 2019 19:00
Herr

Almtuna fick bästa tänkbara starten på kvalserien när man slog Tranås med 6-1 i torsdags. Nu väntar bortamatch mot Hudiksvall som i sin premiär förlorade mot Vita hästen med 3-0.


Ett hudiksvall som slutade femma i allettan norra och har gått den långa vägen till kvalserien. Man slog ut Köping i playoff 1 och fortsatte med att slå Piteå i två raka i playoff 2. I sista playoffrundan valde serietvåan Östersund att möta Hudiksvall, det blev tre hårda matcher där Hudiksvall i den avgörande matchen kunde vinna med 3-2.

I laget spelar Henric Nordin, Simon Löf och Erik Flood, alla med meriter från Almtunatröjan. Eric Flood vann den interna poängligan i allettan med 18p. Man har massor av allsvensk rutin i laget och vi får inte glömma bort Conny Strömberg, 43:åringen med 365 allsvenska och 72 SHL matcher i bagaget är alltid farlig, framförallt i powerplay.

Målet vaktas av Magnus Åkerlund som stått alla matcher i playoff och även mot Vita Hästen i premiären. På åtta matcher i playoff har han 92,2% och är en stabil målvakt.

I hemmalaget är det en skön stämning efter segern mot Tranås, man åker upp med samma lag plus att Ludvig Wallin och Teodor Nyström åker med.
Vi tog en snabb pratstund med Martin Gudmundsson efter fredagens korta intensiva träning.

Hur är känslan efter en omgång av kvalserien?
Vi har en god känsla efter premiären men vi fick en riktig genomkörare av Tranås, men fördelade istiden bra på alla spelare som nu är inne i kvalserien på riktigt.

Vad ska ni se upp med i Hudiksvall?
Dom är ett tight lag med många skickliga spelare och man är farliga i special teams. Många erfarna spelare som spelat viktiga matcher förr så vi har stor respekt för Hudiksvall.

Laget åker upp på lördagsmorgonen med nedsläpp kl 16:00. Kan du inte vara på plats så kan du se matchen Här.