Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Karlskoga
BIK

Inför BIK Karlskoga - seriepremiären

19 september 2019 23:54
Herr

Efter sju sorger och åtta bedrövelser så är det äntligen dags - den HockeyAllsvenska seriepremiären är här. Fredagskväll och BIK Karlskoga kommer till Gränbyhallen.


Sista omgången och en helt avgörande match som gick till förlängning - vi gör ett mål som tyvärr döms bort och istället kan Kristianstad avgöra lite senare och sno vår plats i HockeyAllsvenskan. Stor bedrövelse så klart MEN så kom det där för oss positiva beskedet att vi får en plats i HockeyAllsvenskan i alla fall då Pantern inte löste sin ekonomiska sits.

Ja, vi minns nog alla de där tunga veckorna när vi var degraderade. Nu ska vi dock se framåt - se möjligheterna och vara ödmjuka över den nya chansen vi fick. Det blir lite av en nystart för klubben. Vi är bottentippade av många och det har passat oss bra genom året att vara så kallade ”underdogs”.

I fredagens serie premiär kommer BIK Karlskoga till Gränbyhallen. Träningsmatch är tränings match är träningsmatch är träningsmatch - det kan inte nog betonas men en titt på deras försäsong gör vi ändå.

BIK Karlskoga vann bara en av åtta träningsmatcher i ordinarie tid men då gjorde man det ordentligt då Södertälje slogs tillbaka med 5-0. Man har mött HockeyAllsvenskt motstånd plus Örebro från SHL och Mariestad från HockeyEttan. Så här slutade matcherna:

BIK Karlskoga - Örebro 4-5 förlängning
Mariestad - BIK Karlskoga 2-1 straffar
BIK Karlskoga - Vita Hästen 1-2
Södertälje - BIK Karlskoga 0-5
BIK Karlskoga - Västerås 2-4
Västerås - BIK Karlskoga 4-3 förlängning
BIK Karlskoga - Mora 3-2 förlängning
BIK Karlskoga - Södertälje 2-3

En tabellrad ger då: 8 1 1 0 3 3 21-22 (-1) 8

I truppen har Värmlandslaget en spelare med förflutet i Almtuna - Wilhelm Westlund.

Även om det inte är samma lag som när Wessner med fler fanns i laget så är det fortfarande så att många pratar om grishockey när BIK Karlskoga kommer på tal - lite lagom småfull för det mesta men om man vill förändra matchbilden till sin fördel desto mer tjuvnyp och rackarspel. Man får dock inte glömt att det finns en stor portion skicklighet i laget också.

Ser vi till möten mellan lagen så brukar lagen vinna matcherna på sin hemmaplan. Säsongen 15/16 vann Almtuna samtliga möten mellan lagen i grundserien men tittar vi från slutspelsserien den säsongen och framåt har vi bara två bortasegrar - en för vardera lag. Tre av hemmasegrarna har dock kommit efter förlängning eller straffar varav två spelades i Gränbyhallen.

En tabellrad med Almtuna ögon sett i Gränbyhallen mellan lagen sedan säsongen 15/16 ger: 8 5 2 0 0 1 28-19 (+9) 19.

Vi lär få se två lag som är sugna på säsongens första poäng och frågan är vilka som har premiärnerverna bäst under kontroll på fredagskvällen. Ditt stöd från läktaren är viktigt för att hjälpa killarna ute på isen - det är många nya i laget så visa dom att vi kommer att göra vad vi kan för att stötta dom från läktaren. BIK support startar upp säsongen med en bussresa till Uppsala så vi hoppas att många sluter upp för att heja fram Almtuna också.

Almtuna har full trupp att tillgå till premiärmatchen och tränarna släpper laget vid 17 tiden på fredagen.

Martin Gudmundsson inför seriepremiären