Hemma
Mora
MIK
Borta
Almtuna
AIS

Inför Mora

28 september 2019 22:30
Herr

På söndag åker Almtunas herrar till Mora för ny match. Mora som åkte ur SHL den gångna säsongen har haft en tuff start precis som Almtuna. Det har bara gått fyra omgångar men lagens start gör att det handlar om ett jumbomöte på söndagseftermiddagen.


Söndagens hemmalag åkte ur SHL den gångna säsongen och har inlett serien svagt – man tog en förlängningsseger mot Södertälje (1-2) på bortaplan men har sedan tre raka förluster. Bland de tre raka förlusterna sticker matchen mot Modo ut då man fick vända hem från Örnsköldsvik med svidande 1-7 i baken – förlust blev det även mot Karlskrona 0-1 och Västerås nu i fredags 1-2. Noterbart är att målskyttet har klickat för Mora som endast gjort 4 mål på fyra matcher.

I Mora finns ett välbekant ansikte för Almtuna supportrar i form av Daniel Ljunggren som ju spelade i Almtuna tidigare.

Då Mora pendlat mellan SHL och HockeyAllsvenskan de senaste åren så har Almtuna och Mora inte mötts så ofta - senast man möttes var säsongen 16/17. Almtuna har historiskt haft svårt uppe i Mora med två segrar i ordinarie tid samt en straffseger på de nio senaste mötena. En tabellrad med Almtuna ögon sett sedan säsongen 13/14 ger: 9 2 1 0 0 6 21-33 (-12) 8. Senaste säsongen lagen möttes 16/17 vann man ett av två möten i Mora (5-1). Tyngsta förlusten sedan säsongen 13/14 måste vara 8-2 förlusten i seriepremiären 13/14.

I senaste matchen mot Björklöven tacklades Hampus Harlestam vid situationen som gav matchstraff för hemmalagets Brian Cooper. Harlestam kommer att magnetröntgas i veckan och i avvaktan på svaret därifrån vilar han från spel. I övrigt har Almtuna samma trupp att tillgå som senast.