Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Vita Hästen
VIT

Skön och viktig straffseger

25 oktober 2019 22:34
Herr

I en svängig match där spelet kanske inte var det bästa vi sett hittills kunde Almtuna till slut besegra Vita Hästen med 5-4 efter straffar. Almtuna tappade greppet när man ledde med 3-1 och hade flera lägen för fler mål men gästerna kom ikapp. Nu blev det ändå en tredje raka hemmaseger för Almtuna då man tog hem straffarna.


Gästerna startar matchen med en hög press på hemmalaget och skapar på så sätt matchens första läge. Almtuna sticker upp med en chans men sen är det gästerna igen som startat piggt. men så får Åsell en fin luft passning upp i mitten av Bjurström och kan skrinna sig igenom och sätta 1-0 05:58. Vita Hästen har sedan fortsatt något övertag i heta lägen.

När Almtuna får ett powerplay så reder Vita Hästen ut det enkelt - Almtunas pass sitter inte på bladet här. Direkt efter kommer 1-1 genom Andersson som ren framför mål kan sätta pucken 13:58. Vita Hästen får sedan chansen i numerärt överläge men då reder Almtuna och sin sida ut det enkelt och har också ett bra kontringsläge. Men det är 1-1 när lagen går till periodpaus. Skotten är 3-10 och perioden går till Vita Hästen sett till chanser.

I inledningen så är det nära att pucken slinker in då Almtuna lägger in mot mål och en försvarare kommer emellan med klubban. Efter en bra inledning är det gästerna som kommer igen lite. men Almtuna sticker upp och skapar två chanser. På den andra så kommer Wiå med pucken och vänder för att lägga till Haag som sätter pucken i första krysset från höger till 2-1 efter 24:45. Det ger hemmalaget energi och man skapar lägen efter målet. Efter ett bra tryck kommer det en utvisning för Vita Hästen och nu är det betydligt bättre spel för hemmalaget som har ett bra tryck och efter 28:29 kan Mårtensson skjuta utifrån och Haag styr in 3-1 framför mål.

Sedan har Fish ett skott i ramen efter en bjudning av Almtuna. Hemmalaget får sedan en utvisning - det var en misstänkt utvisning på hemmalaget precis innan i samma läge. Även denna gång har man ett bra powerplay men inget mål. Direkt efter svänger det och lagen spar varsitt bra läge. Vita Hästen har sedan ett bra tryck och då kan Cruseman från nära håll lyfta in en puck till 3-2 33:44. Viktigt för gästerna då Almtuna hade flera bra lägen för ytterligare utökad ledning innan. Nu är det gästerna som får energi och har läge för mer. Det kommer också ett 3-3 mål då Johansson skjuter högt utifrån 35:25. Vita Hästen får sedan chansen med en man mer men det reder Almtuna ut. Ny utvisning kommer dock på Almtuna men 3-3 står sig perioden ut. Skotten är 14-10 - det var ett tag 13-2 vilket också visar svängningen i perioden.

Gästerna inleder med powerplay som hänger med från mittenakten men det klarar Almtuna enkelt. Gästerna har mer av spelet men Almtuna sticker upp emellanåt och får också ett powerplay 47.04 som dock inleds med ett två mot ett läge för Vita Hästen och i samma situation gör sig Aronsson illa och blir liggande precis som Åsell vid utvisningen. Sen skapar Almtuna tryck och så kommer ett fritt läge för gästerna igen. Gästerna reder ut underläget det men inte långt efter att dom blivit fulltaliga kan Liljendahl stöta in 4-3 efter skott av Karlström 49:14.

Vita Hästen kommer igen och skapar lite tryck i omgångar. Samtidigt som Almtuna backar hem mer och mer. Almtuna drar på sig en utvisning och gästerna har ett tungt tryck men Almtuna ligger oftast rätt i skottlinjen och reder ut det hela. Men 4-4 kommer strax efter utvisningen då Bartalis lyfter in pucken med en backhand från nära håll 55.30. Gästerna tar time out här och är de som för spelet efter det med Almtuna som sticker upp nån gång emellan. men det slutar 4-4 och skotten är 6-10.

I förlängningen försöker båda lagen inledningsvis utan att komma till avslut på mål. Första skottet som träffar mål är med 1:16 kvar av förlängningen från Per Svensson i Almtuna. Cruseman har sedan ett avslut för gästerna från snäv vinkel. Liljendahl har ett kanonläge med drygt 30 sekunder kvar men Kokman räddar. Med 18 sekunder kvar har Liljendahl ett skott i ramen och strax efter Mårtensson en bra chans men det går till straffar. Skotten är 2-1 i förlängningen.

Andersson kan sätta gästernas första straff som lite retligt glider in. Liljendahls straff räddar Kokman och sen lyfte Norberg sin straff över via översidan på ribban. Haag lyfter sen snyggt in sin straff. Rosengren räddar Hälleströms straff innan Bjurström drar dit vinstpucken bakom Kokman.

Almtuna vinner alltså med 5-4 efter straffarna och tar en ny seger på hemmaplan. Skotten blir totalt 26-31. En riktigt skön och viktig seger.

Highlights, Domarkommentar och tränarintervju kommer senare.

Martin Gudmundsson efter matchen

Bildgalleri

Domarkommentar

Highlights (Publiceras 07:00 26/10)