Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Almtuna
AIS

Det blev en sur förlust mot Tingsryd

22 november 2019 22:23
Herr

Det var spänning ända in i slutet ikväll när Tingsryd kunde vinna med 3-2 över Almtuna. Tungt så klart med tanke på de två snabba målen av hemmalaget i mittenakten och segermålet direkt efter att man kvitterat på slutet.


Hemmalaget kommer ut starkt även om det är Almtuna som har matchens första läge. Tingsryd har mycket puck inledningsvis men få avslut hittar fram på mål man har dock ett riktigt bra läge strax efter Almtunas. Gästerna drar på sig en utvisning där hemmalaget har en dubbelchans inledningsvis men så drar Tingsryd på sig en utvisning mitt i sitt powerplay. När Almtuna får chansen med en man mer så kan Aronsson 08:02 göra 0-1 med ett skott från blå till höger.

Lagen har sedan varsitt powerplay men det blir inga fler mål i perioden där skotten är 8-4. hemmalaget har en bra inledning men sedan har Almtuna en bra period och så är det ganska jämt i övrigt - litet övertag för hemmalaget totalt sett.

I den andra perioden kan hemmalaget vända på matchen med två snabba mål. Först kan Nissner i en spelvändning kvittera till 1-1 efter 31:07 - Almtuna tappar markeringen och Nissner blir fri med Eliasso och gör inget misstag. 31:44 kommer även 2-1 genom Svensson för hemmalaget. Han får ett långt pass och skrinnar in i anfallszon till höger och avlossar ett skott som smiter in bakom Eliasson. Hemmalaget drar på sig en utvisning men håller undan.

Perioden slutar 2-0 men det kändes som att det är Almtuna som har lite fler lägen och lite mer av spelet. Skotten är 8-9.

I den tredje perioden drar hemmalaget på sig en tidig utvisning men kan hålla undan. Almtuna försöker jobba sig fram till en kvittering men hemmalaget försvarar sig bra. Det dröjer ända till 56:35 innan Almtuna kan kvittera till 2-2 genom Pentler som framför mål styr in pucken när Behov skjuter från bli i numerärt överläge. Man får dock inte glädjas länge åt kvitteringen då Olsson i hemmalaget kan sätta 3-2 på en retur framför Eliasson efter 57:22. Almtuna plockar ut målvakten på slutet och får också en utvisning med sig - spel sex mot fyra. Det blir tryck mot hemmakassen och kvitteringsläge i slutet men Söderblom och Tingsryd håller undan och vinner. Skotten i tredje perioden är 6-10 och totalt 22-23.

Det är en sur förlust ikväll.
-Ja den är tuff, riktigt tuff. Framförallt när vi har kvitterat där i slutet någonstans har man momentum i matchen och kan rida på det och kanske få med sig oavgjort och en extra poäng i sudden eller straffar. Så släpper vi in en i slutet där och vi går för det men vi är inte riktigt där för att kvittera. Det ä r en tuff förlust helt enkelt, säger Martin Gudmundsson.

Det klickar lite i målproduktionen framåt just nu.
-Nu gör vi två PP mål och inget i fem mot fem. Tittar vi på produktionen framåt så behöver alla spelare skita ner sig lite mer och göra lite till, ha ett blåmärke för att ta sig in på kassen, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
-Har man ett läge måste man ta ansvaret att ta pucken till mål för att vi ska skapa ännu mera tryck och där tycker jag att vi spelar runt runt för mycket och hamnar mer på utsida och spelar bort lägena som vi skapar och spelar oss till.

Det är ju i och för sig bra jobb av Tingsryd att hålla er utanför.
-Absolut. Samtidigt tycker vi att vi har dom ingredienserna i laget att vi ska kunna vara rakare i vårt anfallsspel och ta fler puckar på kassen. jag tycker det sitter mer hos oss i mentaliteten än hos motståndaren. Så det är ruskigt tung förlust på det sättet men vi får lära oss och hantera den här matchen och gå vidare. Nu är det Mora på söndag. Bara att titta fram mot den, avslutar Martin Gudmundsson.

Domarkommentar


Bildgalleri

Highlights (Publiceras 07:00 23/11)