Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Mora
MIK

Torsk i galen match

24 november 2019 18:20
Herr

Almtuna hamnar i 0-3 underläge men hämtar upp det och tar också ledningen med 4-3. Men Mora kommer tillbaka och också ta ledningen innan Almtuna kvitterar till 5-5. Mora kan dock avgöra med ett sent mål till 5-6 i en match där det spelades svängdörrs hockey.
Båda lagen har varsin bra chans i inledningen genom Bejmo och Åhström. Sedan kommer två knappa minuter där gästerna kan rycka ifrån till 0-3. 06:18 kan Persson slå in en retur i gröten framför mål. 07:37 kan Gunnarsson skjuta in en puck då det är mycket trafik framför mål. 08.02 är det Bejmo som slår in en retur till 0-3. Almtuna tar timeout här och det verkar hjälpa.

09:55 kan nämligen Fakt som är hårt uppvaktad jobba in 1-3 och 17:58 får Fakt en fin passning av Granlund som ger honom fritt läge och pucken sitter mellan Bakalas ben till 2-3. Mycket psykologiskt viktigt mål gör sedan Haag efter 19:42 då han styr in 3-3 framför mål på Lémans skott. Det rings på det men målet godkänns. Skotten är 10-13. Almtuna har andra periodens första läge men när man drar på sig en utvisning så får Mora lite momentum – hemmalaget klarar dock av det numerära underläget. Mora fortsätter att ha mest efter utvisningen men 30:38 skjuter Svensson och framför mål styr Wiå in pucken. Även här ringer man på målet som efter lång videogranskning godkänns. Lagen har sedan varsitt powerplay utan att få utdelning. Och vi får med oss 4-3 in i periodvilan. Skotten är 10-14.

Mora kan kvittera till 4-4 redan efter 42:32 genom Eklund som sätter pucken högt frän vänster .Än en gång kan Mora göra ett till mål snabbt – 43:13 ger Nörstebö Mora nämligen ledningen med sitt 4-5-mål som även det sitter högt. Almtuna kan sedan i powerplay kriga in 5-5 genom Hägg när klockan visar 47:59 han går in framför mål med pucken och trycker in den bakom Bakala. Det skapas sedan chanser åt båda håll – flest från gästerna som också kan få till ett sent avgörande. 58:05 kan sätta 5-6 högt. Skotten är 6-10 och 26-39 totalt.

Det var en galen match vi fick se.
-Det är en match som är galen, det är väl bra att säga det. Det är mycket fram och tillbaka. Det är väl en publikvänlig match men vi är inte riktigt nöjda med hur vi ser ut. Det är bra att göra 5 mål på hemmaplan men det ska räcka till poäng, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
-Vi behöver hitta ett stabilare försvarsspel vi behöver minimera våra misstag gentemot motståndarna. Vi behöver bli tighare och hitta tillbaka att orka och ligga där också för vi kan varken starta matcherna med 3-0 i arslet eller hämta upp det på det sättet vi gör. Det är starkt i sig men det blir en för svajig match för våran del. Vi kan inte byta chanser på det här sättet mot något lag i den här serien.

Bildgalleri


Domarkommentar

Highlights (Publicreas 07:00 25/11)