Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Kristianstad
KIK

5-1:a hemma mot Kristianstad

29 november 2019 22:35
Herr

Tätt tight och få heta chanser - så såg det länge ut och det var nog precis vad gästerna önskade. Men i tredje perioden kopplade Almtuna greppet med en effektivitet som heter duga. Två skott två mål - greppet var kopplat och till slut hade man gjort fyra mål på åtta skott.
Det är hemmalaget som kommer till flest lägen inledningsvis men gästerna är också framme och oroar. Vid powerbreak är skotten 9-4. Almtuna är fortsatt de som skapar flest lägen och 16:39 får Almtuna chansen med en man mer. Men 17:14 drar Almtuna på sig en utvisning när Kristianstad kontrar. Gästernas del med en man mer känns farligare än när hemmalaget hade en man mer. Det kommer dock inga mål i perioden där hemmalaget hade något mer lägen än gästerna - det var dock få högkvalitativa chanser i perioden. Skotten är 15-9.

Även i andra perioden är det hemmalaget som skapa mest inledningsvis. Men gästerna jobbar sig in i perioden och skapar - bland annat har de ett tre mot ett läge efter cirka 8 minuter. Nu öppnar det upp sig och lagen får bra lägen efter varandra. Bland annat har gästerna ett friläge där Rosengren rättar med plocken. Vid powerbreak är skotten 7-5.

Det blir gästerna som bryter måltorkan i matchen efter en dålig pass av Almtuna - 0-1 13:41 genom Mikael Johansson som kan få in returen efter första läget. Almtuna får sedan chansen med en man mer och då kommer 1-1 16:56 efter riktigt snyggt spel och finurlig pass till Åhström som ger läget till höger. Det är också ställningen efter två perioder. Skotten är 9-8.

Almtuna tar ledningen med 2-1 efter 43:05 sedan Hasa kliver in mot mitten med pucken och prickskjuter in pucken från slottet. 3-1 kommer också efter 44:04 efter hårt jobb av Harlestam som kliver in från bakom målet och sätter pucken i mål - två skott två mål. Kristianstad får sedan chansen med en man mer men Almtuna reder ut underläget. Vid powerbreak är skotten 3-4.

Almtuna kan öka på till 4-1 efter 14:24 genom Wiå som kan slå in pucken från nära håll efter bra förarbete av Mårtensson och Liljendahl. Kristianstad får sedan chansen med en man mer och med 45 sekunder kvar på den första utvisningen så kommer en till på hemmalaget. Almtuna reder ut underläget med två man på ett bra sätt. Kristianstad tar ut målvakten och spelar sex mot fyra och då kan Fakt från egen zon lyfta in 5-1 samtidigt som Almtuna blir fulltaliga efter 18:11. Det blir också slutresultatet. Skotten är 8-6 och totalt 32-23.

Vilken ketchup effekt det blev i tredje perioden. 4 mål på 8 skott! Alla poäng är viktiga men kvällens seger kvalar verkligen in i den kategorin då det är tight i nedre delen av tabellen. Segern gör att man fortsatt håller ett antal lag bakom sig samtidigt som glappet uppåt inte blir för stort.

Nu väntar ett formstarkt Vita Hästen på bortaplan på söndag.

Bildgalleri


Martin Gudmundsson efter matchen


Dommarkommentar


Highlights (Publiceras 07:00 30/11)