Hemma
AIK
AIK
Borta
Almtuna
AIS

Galet skön vändning

9 december 2019 22:40
Herr

Det kändes säkert tufft för supportrarna när AIK gjorde 2-0 med cirka 8 minuter kvar och inte mycket talade för att man skulle kunna vända. men kanske var det just det som fick allt att vända. Laget gick in och gasade på och Mattias Johansson krigade in reduceringen innan Mårtensson kvitterade och sedan serverade Granlund till 2-3 från Gretzky position - allt på cirka sex minuter.
Almtuna startar bäst men AIK kommer tillbaka i senare delen av perioden. Vi får se tre powerplay för Almtuna och ett för AIK men det är 0-0 i paus och skotten är 13-16.

I den andra perioden kan sedan AIK bryta måltorkan när Rommel i powerplay efter 26:14 kan sätta en retur efter skott utifrån till 1-0. Almtuna har ett skott i stolpen direkt efter målet. I denna period är det Almtuna som har tre utvisningar och AIK en där ena utvisningen för Almtuna kommer halvvägs in i hemmalagets. Men det blir inga fler mål och hemmalaget som känns hetare kan gå in med en ledning i paus och skotten är 8-5.

Almtuna startar bäst även i den tredje perioden trots att man drar på sig två utvisningar den första delen av perioden. När sedan Dahlström ökar på till 2-0 efter 51:52 på en styrning framför mål var det tungt och säkert inte många supporters som trodde på en vändning.

Men kanske var det just det som gjorde att Almtuna kunde vända på steken. Man gav inte upp utan gasade på och 52:56 kan Mattias Johansson kriga in en puck som i princip studsat på mållinjen innan 2-1 och energi in. Minuterna rullar på och Almtuna jagar en kvittering samtidigt som AIK gör vad man kan för att försvara sin ledning. 57:56 kan dock Mårtensson sätta en retur efter ett skott utifrån av Karlström och det är 2-2. När sedan Mårtensson i Gretzky position bakom målet hittar in till en ren Granlund kan han 58:50 sätta pucken högt bakom Järvinen i hemmamålet. Granlund första mål för säsongen och vändningen är ett faktum. Almtuna håller sedan undan och vinner matchen. Skotten är 5-12 och totalt 26-33.

3-2, 3-2 och 3-2 ja det är resultatet i de tre matcherna mellan lagen den här säsongen och poängen är fördelade 5-4 till Almtuna då lagen har varsin seger i ordinarie tid och Almtuna en efter straffar.

Först kom ingenting och när det kändes som att Järvinen skulle kunna stoppa allt från Almtuna så kom allt på en gång - en galet skön vändning på cirka 6 minuter. Mycket viktiga poäng som bärgades i den jämna kampen runt det nedre strecket. Med dagens seger får Almtuna ett litet miniglapp på 4 poäng ner till Mora under strecket.

Grattis till segern - vad säger man om den vändningen?
-Tack, Idag räckte det med 10 minuters bra spel eller 8 kanske. Lite krampaktigt idag. Jag tror att det var många som hade hög anspänning och alla vet ju vikten av matchen. Känslan var att vi inte riktigt vågade släppa lös och spela fullt ut förens dom har gjort 2 mål, säger Martin Gudmundsson.

Ja det var lite känslan av att efter det målet så sa ni ”Nu jäklar går vi ut och kör.”
-Ja, men lite så. Det är känslan från båset också att nu har vi inte så mycket att förlora. Nu går vi ut och gasar, säger Martin Gudmundsson och avslutar:
-Idag räckte det men vi behöver komma upp lite bättre på onsdag för att vara med i den matchen. Släppa ner axlarna och köra lite mera, hålla det lite enklare där ute. men grymt starkt av killarna att komma tillbaka och vända där på slutet. Det måste jag ändå säga. En ruskig lagmoral.

Bildgalleri (Ej tillgängligt)

Highlights (Publiceras 07:00 10/12)