Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Kristianstad
KIK

Nedsläpp: Västervik-Kristianstad

13 december 2019 08:00

13 december och det är elvan mot tolvan i tabellen som möts när Kristianstad gästar Västervik. Det är två formsvaga lag som möts, båda vill bryta den negativa trenden och ta värdefulla poäng. Kl. 19.00 släpps pucken!


Lucia och fredagsmatch är det som väntar när Kristianstad åker till Västervik för att försöka bryta den negativa trenden.

Båda lagen är i stort behov av en vinst. Kristianstad har 31 poäng, men kommer med fem raka förluster i ryggen. Västervik skuggar på 30 poäng, man har tre raka förluster med sig i bagaget.

Båda lagen har en del avbräck. Kristianstad saknar bl.a. Gustav Willman Borvik som är iväg med norska landslaget. Joel Werner och Viktor Wahldén saknas fortsatt. Kalle Miketinac är närmast comeback.

Västerviks poängbästa trio är Rob Bordson och Darren Nowick, båda med 22 poäng, och KIK-bekante Victor Öhman med 20 poäng.

Kristianstads poängbästa trio känner vi igen: Johan Lundgren och Fredrik Hansson med 17 poäng och Amil Krupic med 16 poäng.

I powerplay har Västervik godkända 20,62% medan Kristianstad sliter hårt med 12,15%. I boxplay är det tämligen jämnt, Västervik ligger på 81,58% och Kristianstad på 83,84%.

Kvällens matcher i övrigt:
Södertälje - MODO
Timrå - Karlskrona
BIK Karlskoga - Tingsryd

På lördag möter Mora - Västerås, samt Björklöven tar emot Almtuna. Omgången kompletteras på måndag när AIK möter Vita Hästen.

Matchen följer Ni som vanligt via C More Live 2 HD och på C More.se. Nedsläpp kl. 19.00!

Tabellen inför kvällens match: