Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Almtuna
AIS

Inför Vita Hästen

6 mars 2020 07:43
Herr

Den allsvenska platsen säkrades senast mot Kristianstad men serien är inte slut än. Idag fredag så åker laget till Norrköping för säsongens sista match som spelas mot Vita Hästen. Almtuna brukar ha svårt att få med sig poäng hem från Norrköping.
Vita Hästen ligger sjua i tabellen och är klara för slutspelsserien. Man kan också vid vinst i ordinarie tid mot Almtuna samtidigt som Södertälje och/eller Västerås inte tar några poäng ta ett eller två kliv upp i tabellen. Almtuna kan även dom ta kliv uppåt i tabellen då Karlskrona ligger en poäng före i tabellen och Tingsryd är tre poäng före. Det är ingen helt betydelselös match då det också finns spelare som spelar för att få kontrakt.

Norrköpings Vita Hästen kommer till spel med en 1-0 seger i ryggen mot Västerås och man har tagit 9 poäng på sina fem senaste matcher. Almtuna har tagit 8 poäng på sina fem senaste matcher.

Inbördes möten den här säsongen har gett varsin straffseger och en klar 5-0 seger för Vita Hästen i Uppsala. Tittar vi tillbaka på inbördes möten i Himmelstalundshallen sedan säsongen 15/16 så har vi en tabellrad som med Almtuna-ögon ger: 10 2 1 0 3 4 26-34 (-8) 11. Almtunas senaste seger kom 2017-01-22 då man vann med 5-1 i Norrköping.

I Vita Hästen hittar vi Marcus Eriksson som har ett förflutet i Almtuna.

Kvällens match är som sagt säsongens sista för Almtunas del och lagledningen har meddelat att man har samma manskap tillgängliga för spel som senast förutom Jonas Arntzen som är tillbaka i Örebro, Mattias Granlund som har åkt till Umeå och sin gravida fru samt att Tony Mårtensson saknas.