Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Djurgården
DIF

J18: Knapp förlust i en tight match

10 oktober 2019 22:10
Junior

J18-laget gav Djurgården en bra fight om poängen ikväll men på slutet kunde gästerna avgöra och få med sig en 2-1 seger hem till Stockholm.


503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 3867051


Varnish cache server

Det blir Almtuna som tar ett litet grepp om matchen efter 13:19 då Didrik Lif med ett skott från vänster sidan upp i luckan vid högra krysset ger laget en 1-0 ledning. Man reder sedan ut en utvisning och resultatet står sig perioden ut. Skotten är 5-9.

I den andra perioden faller tre utvisningar i tät följd. Först en för gästerna och sedan två för hemmalaget. När Djurgården får spela fem mot tre kommer också kvitteringen till 1-1 genom Douglas Friberg efter 27:09. Fler mål faller inte i deras numerära överläge trots att det precis i slutet blir ett friläge för hemmalaget med skott och retur innan spelet vänder och Almtunas Oskar Leijon står för en vass räddning. Djurgården får två chanser till med en man mer sedan utan att kunna ta ledningen. Skotten är 13-10 trots att Almtuna har fler minuter i utvisningsbåset.

Tredje perioden drar Almtuna på sig en ny utvisning tidigt men man reder t underläget på ett bra sätt. När hemmalaget sedan får chansen i powerplay kan vi notera två bra lägen i omställningar för gästerna men Leijon i målet är med på noterna. Med lika många man på banan så skapar lagen sedan sina lägen men inget mål. Det blir sedan Almtunas tur att spela med en man mer igen men Djurgården klarar av detta underläge på ett bra sätt också. Djurgården får sedan chansen med en man mer men snart drar gästerna på sig en ny utvisning igen. Men inte heller här kan något av lagen överlista målvakterna.

Båda lagen skapar sedan lägen att avgöra och 57:28 kan Djurgårdens David Blomgren hitta högra krysset för 1-2 bakom Oscar Leijon i Almtunas mål. Almtuna plockar i slutet ut målvakten i jakten på en kvitteringen men gästerna kan hålla undan och vinner matchen. Skotten är 6-13 och totalt 24-32.

Matchfakta

Karl Björklund direkt efter matchen: